Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Metallica koopt eigen platenfabriek

De verkoop van Vinylplaten blijft wereldwijd groeien. Heel eerlijk. Een plaat luisteren is ook wel een heel andere beleving dan een album op Spotify luisteren. De band Metallica verkoopt nog altijd zoveel platen dat het heeft besloten om een flink aandeel in een platenfabriek te kopen.

De band heeft het meerderheidsaandeel in Furnace Records gekocht nadat het in 2022 al 900.000 platen voor Metallica moest persen. Wetende dat de band sinds 2016 al geen nieuwe albums meer heeft uitgebracht is dat een enorme hoeveelheid. In april komt echter wel een nieuw album uit en kennelijk wil Metallica zeker zijn dat de kwaliteit van de fabriek in lijn ligt met wat de band aan haar fans wil leveren.

Furnace Records is opgericht in 1996 en behoort tot de grootste vinyl persers van de VS. Metallica is al jaren klant en het bedrijf staat bekend om de releases voor audiofielen waar het net wat meer verhaal kan bieden omtrent de kwaliteit van de releases. Onlangs kwam Ikea nog met een nieuwe platenspeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.