Arjan Olsder
Arjan Olsder

MAR10: Eindelijk karten in hartje Amsterdam met Mario Kart

Het is 10 maart, ook wel MAR10 dag. Of Mario dag voor de boomers die nog geen getallen lezen. Vandaag is er lokaal nieuws voor Mario Kart 8 Deluxe fans. Je kunt nu namelijk in Amsterdam karten!

Fruitbeker

In het nieuwste DLC pakket zit de Fruitbeker en die trapt af met een rondje op Afslag Amsterdam. Een track met tulpen, herenhuizen en klassieke trams want laten we eerlijk zijn, die moderne fietser-scheppende wit-blauwe railblokken van de GVB zijn verre van romantisch. In de Fruitbeker vinden we ook de Rivieroever track uit Mario Kart Super Circuit van de Game Boy Advance, DK’s Skipark (nu al mijn favoriet) uit Mario Kart Wii en de gloednieuwe track Yoshi’s Eiland.

Boemerangbeker

De tweede cup die je krijgt is die van de Boemerangbeker. Ook in deze beker gaan we lokaal. In dit geval hemelsbreed bijna exact naar de andere kant van de wereld, waar we mogen racen tussen de prachtige tempels van Bangkok. Ook krijg je uit Mario Kart DS de track Mario’s Cricuit, uit Mario Kart Double Dash van de Gamecube komt Waluigi’s Stadion en we gaan opnieuw naar een mooie Aziatische stad en wel Singapore.

Nieuw karakter

Tenslotte maakt ook Birdo haar intrede in de Mario Kart serie. Ook dit karakter is afkomstig uit Mario Kart Double Dash voor de Gamecube.

Hoe kom je aan deze uitbreiding?

Wanneer je al beschikt over de Circuit-uitbreidingspas krijg je de tracks automatisch met de laatste update. Je krijgt dan meteen ook alle eerder verschenen extra tracks en de toekomstige. In totaal zijn dat 48 tracks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.