Logo GadgetGear.nl
Philips OLED+908
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision Live: 7e P5, META OLED, OLED_EX en meer

TP Vision presenteerde vandaag een nieuwe line-up aan TV’s tijdens haar TP Vision Live evenement in Amsterdam. Daaronder het nieuwe OLED+908 vlaggenschip met de zevende generatie P5 beeldprocessor.

Philips OLED+908

De nieuwe Philips OLED+908 is het vlaggenschip dat alles uit de kast moet halen voor het merk. Opnieuw een model met daaronder gemonteerd (of geïntegreerd zoals ze dat noemen) een dikke 80 Watt Bowers & Wilkins soundbar en driezijdig Ambilight. Je krijgt er ook weer een subwoofer bij.

Philips OLED+908

Maar de echte innovatie zit in het MEDA OLED paneel. Hierop zit een Micro Lens Array laag verwerkt. Deze zou een veel hogere helderheid opleveren van 2.100 Nits piekhelderheid. 70% in de plus ten opzichte van de vorige generatie terwijl de kijkhoek ook breder zou moeten zijn.

In de zevende generatie P5 beeldprocessor zit Ambient Intelligence V2 welke in real-time de beeldkwaliteit van het paneel aanpast. Onderdeel van de toolset van deze intelligentie is een lichtsensor waarmee het rekening kan houden met het omgevingslicht.

TP Vision maakt meteen de sprong naar Google TV als nieuw OS voor haar modellen. Google TV is beter in staat om contentsuggesties te doen. Overigens zit Google TV op de gehele 2023 range van Philips.

Qua ontwerp krijgt de Philips OLED+908 een donker metalen rand dat beter past bij de donkere Kvadrat Audiomix stoffen die zijn gebruikt voor de soundbar.

Interessant is dat ook de afstandsbediening weer een upgrade krijgt. Opladen via USB-C en een nieuwe 123 snelknop om Ambilight aan jouw smaak aan te kunnen passen.

De Philips OLED+908 komt in 55”, 65” en 77”.

Philips OLED808

Ook deze TV komt met de nieuwe beeldprocessor, maar met een OLED paneel met een piekhelderheid van 1.000 nits. Ook gemaakt voor gaming met Dolby Vision 4K 120Hz en HDMI 2.1 aansluitingen. Voor soundbars is er de ondersteuning voor e-ARC.

Philips OLED808

Wie een gaming PC koppelt kan genieten van AMD Freesync en Nvivia G-Sync ondersteuning en low latency modus. In de TV zit een 70 Watt soundsystem in de 55” of 50 Watt op 42”. De soundset bevat ook een subwoofer op de rug van de TV. Bij de 77” uitvoering krijg je zelfs nieuwe, platte pootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.