Tamron 11-20mm F2.8 Di III
Roy Christiani
Roy Christiani

Tamron brengt nieuw objectief op de markt voor FujiFilm X-Mount.

Tamron heeft onlangs de Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD uitgebracht, een groothoeklens die specifiek is ontworpen voor FUJIFILM X-mount APS-C camera’s. Met een constante maximale opening van f/2.8 over het gehele zoombereik lijkt deze lens een uitstekende keuze voor landschap-, architectuur- en interieurfotografie.

Tamron 11-20mm F_2.8
Tamron 11-20mm F_2.8

De Tamron 11-20 F 2.8

De Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD is een compacte en lichtgewicht lens die is ontworpen voor APS-C camera’s. De lens heeft een brandpuntsafstand van 11-20mm, waardoor je een brede kijkhoek krijgt en veel van de omgeving kunt vastleggen. Het maximale diafragma van f/2.8 is constant over het gehele zoombereik, wat betekent dat u kunt blijven fotograferen zonder uw instellingen aan te passen. Dit maakt het ideaal voor situaties waarin de lichtomstandigheden snel veranderen, zoals bij het fotograferen van een zonsondergang.

Tamron 11-20

Prestaties

De lens heeft 12 elementen in 10 groepen, waaronder een XLD-lenselement en twee asferische lenselementen. Dit zorgt voor een hoge resolutie en contrast, en minimaliseert vervorming en chromatische aberratie. Een van de voordelen van de Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD is dat het een betaalbare optie is voor een groothoeklens.

 

Binnenwerk Tamron 11-20
Binnenwerk Tamron 11-20

De Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD lijkt op het eerste oog een uitstekende keuze voor fotografen die op zoek zijn naar een betaalbare, lichtgewicht en veelzijdige groothoeklens voor hun FUJIFILM X-mount APS-C camera.

Voorbeeld foto - Tamron 11-20 F 2.8
Voorbeeld foto – Tamron 11-20 F 2.8

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.