Logo GadgetGear.nl
Sonos Era 100 Era 300
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sonos Era komt in maart met WiFi 6 ondersteuning

Het lijkt erop dat er een compleet nieuwe generatie Sonos speakers aankomt. Eerder al maakte Sonos het verschil tussen speakers met alleen 2.4GHz WiFi ondersteuning (Sonos 1 app) en dual-band speakers (Sonos app). Nu komt er een generatie die gebruik maakt van het snellere WiFi 6, dat nog steeds op 5GHz zit.

Sonos zou in maart de Sonos Era 100 en Sonos Era 300 uitbrengen. Speakers met een USB-C aansluiting en ondersteuning voor WiFi 6. De Sonos Era 100 lijkt een vervanger te worden voor de Sonos One lijn. De technologie voor Sonos One is ook aanwezig in de speakers die Sonos met Ikea verkoopt. De Sonos Era 100 zou zelfs stereogeluid bieden door aanwezigheid van een tweede tweeter wat best interessant zou kunnen zijn.

De Sonos Era 300 komt met Dolby Atmos ondersteuning en bevat in totaal 6 drivers om ruimtelijk geluid te kunnen projecteren. Hiermee komt Sonos eindelijk met een sterke vervanger voor de Sonos Play:3.

Draadloos krijgen beiden een flinke upgrade. Zo is er ondersteuning voor het snelle WiFi 6, Bluetooth 5.0 en AirPlay 2. De analoge 3,5mm audio-aansluiting lijkt definitief te verdwijnen omdat je via USB-C audio vanaf smartphones en andere apparaten kunt streamen naar de speakers. Ideaal.

The Verge lekte de speakers inclusief verwachte verkoopprijzen in de VS. De Sonos Era zou daar €250 moeten gaan kosten. De Sonos Era 300 €450. In maart weten we meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.