Logitech Zone Vibe 100 Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Logitech Zone Vibe 100 Headset

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige constructie
  • Mooi materiaalgebruik
  • Veel hergebruikte materialen
  • Prima speakers
  • Handige mute functie

THE BAD

  • Matige microfoon

De Logitech Zone Vibe 100 is een nieuwe en redelijk goedkope headset van Logitech. Zoals Logitech zelf zegt, professioneel genoeg voor op kantoor en perfect voor thuiswerken. Maar niet gericht op de gamer. Niet gericht op de audiofiel. Gewoon een prima tool voor jouw videomeetings.

Unboxing

In de doos van de Logitech Zone Vibe 100 vinden we de headset, documentatie, een USB-C naar USB-C kabel en een reistasje. Batterijen heb je voor deze draadloze headset niet nodig. Hij werkt op een interne accu die je met de USB-C kabel moet opladen.

Logitech Zone Vibe 100 uitgepakt

Ontwerp

Het ontwerp van de Logitech Zone Vibe 100 over-ear headset ziet er gewoon heel netjes uit. Zo netjes dat het niet meteen zal opvallen dat deze headset tot de goedkopere modellen behoort. Tenzij je hem afzet en de binnenkanten van de earcups bekijkt. Dan zie je bijvoorbeeld hard plastic met gaten erin, zonder dat er moeite is gedaan om er een laagje stof overheen te spannen. Ook de bekabeling tussen de earcups en de headband is een goedkopere oplossing, maar wel heel stijlvol uitgevoerd.

Een goed verhaal is dat Logitech 25% van het materiaal dat nodig is voor de productie van de headset, haalt uit afvalmateriaal. Er wordt dus flink hergebruikt. Toch zitten er nog redelijk veel plastic vliesjes op de headset ter bescherming tegen krasjes op plekken waar dat risico niet zo heel spannend is. De hoeveelheid verpakkingsmateriaal kan wat ons betreft zeker verder omlaag, maar dat is bijzaak.

Draagcomfort

Ik heb een relatief groot hoofd, maar voel weinig druk van de headset. Hij draagt dan ook erg comfortabel. Ook tijdens langere gesprekken. Vandaag alleen al heb ik 3 uur aan podcast materiaal zitten verwerken met de headset op. Dat ging echt prima. Hij is ook lekker licht. Logitech weet op ontwerp dus prima te scoren.

Geluidskwaliteit

Super handig in het ontwerp is dat de microfoon vanzelf mute wanneer je deze inklapt en unmute wanneer je hem uitklapt. Ideaal tijdens vergaderingen. Wel is het wennen dat de microfoon links zit in plaats van rechts. Ook is het wennen dat hij niet zo is ontworpen dat hij dicht op de mond zit en dat is denk ik ook net waar Logitech het zichzelf wat lastig maakt.

In de microfoonboom zit keurig een dubbele omnidirectionele MEMS microfoon met directionele beamforming en DSP. Een hoop mooie krachttermen, maar in de video hoor je dat mijn stem toch wat blikkerig wordt. Na de intro komt mijn stemgeluid namelijk van de microfoon van de headset. Het is echt prima voor vergaderingen, maar een podcast of voiceover zou ik er zeker nooit mee opnemen. Daarvoor laat de kwaliteit te wensen over.

Audiotechnisch is het een ander verhaal. Logitech kiest heel slim voor grote 40mm drivers. Dan heb je niet heel veel kennis in huis nodig om al een prima geluid neer te zetten. Daarbij lijkt de focus op stemgeluid te liggen. Zo hoor ik heel goed het verschil in opnamekwaliteit van mijn stem tussen het eerste deel van de video, opgenomen met de Blue Yeti X, en het tweede deel, opgenomen met de headset zelf. Ik hoor een wereld aan verschil. Ook tijdens videocalls zijn stemmen echt mooi duidelijk. Muziek luisteren gaat ook prima, maar is niet noemenswaardig bijzonder.

Gebruiksduur

Logitech claimt een gebruiksduur tot 20 uur. Gisteren ben ik al begonnen met luisteren en vandaag heeft hij die 20 uur echt wel gehaald. Prima dus.

Conclusie Logitech Zone Vibe 100

Met de doelgroepomschrijving van Logitech merken we al dat het merk geen hele hoge verwachtingen probeert te scheppen. De Logitech Zone Vibe 100 is niet meer dan een tool voor tijdens jouw werkdag en met die gedachte zijn we het helemaal eens. Waar we vooral op iets meer hoopten, is de kwaliteit van de microfoon. Geweldig uitgedacht, maar gewoon niet zo heel sterk uitgewerkt. De headset laat dan ook goed merken dat investeren in een duurder model echt wel zinvol is als je jouw stem goed voor de dag wilt laten komen tijdens een vergadering.

Bovendien zien we juist vanuit de gaming hoek veel sterkere headsets voor vergelijkbare bedragen en dat werkt ook echt in het nadeel van de propositie van de Logitech Zone Vibe 100. Die concurrentie maakt deze headset namelijk te duur voor wat je krijgt. Jammer!

Logitech Zone Vibe 100 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.