Logo GadgetGear.nl
Nokia G10
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: HMD gaat smartphones in Europa produceren

Enkele jaren geleden was er ineens de Duitse smartphone van Carbon Mobile. Helaas lijkt dat merk na haar eerste release te zijn gesneuveld. Nu is het Chinees-Finse HDM van plan om zowaar haar productie deels naar Europa te brengen.

Het blijft spannend tussen de VS, EU en China. Buiten China bevindt zich vrijwel geen productie van smartphones. Enkel een paar grote merken zoals Oppo, OnePlus en Apple kiezen voor productie buiten China en wel in India. HMD zet een verrassende andere stap.

Vanaf het derde kwartaal van dit jaar moet een deel van de productie van smartphones naar Europa verplaatsen. Vroeger werd het gros van de Nokia smartphones in Helsinki geproduceerd. Waar Nokia nu gaat zitten in Europa is nog niet bekend.

De productie in China zal nog niet stoppen. Het zijn vooral de B2B 5G smartphones die HMD hier in Europa wil produceren die ook echt voor Europa bedoeld zijn. Niet alleen om de ecologische voetafdruk van het merk te verlagen, maar ook om privacy zorgen bij bedrijven weg te nemen. Daarbij worden de smartphone als halffabricaat naar Europa verscheept en hier in elkaar gezet. Het gaat dus nog niet om een volledige productielijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.