Logo GadgetGear.nl
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Fiveray M40 en F100

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Compact
  • Extreem sterke lichtbron
  • Snel opladen
  • Mooi design
  • Fijne draagtas

THE BAD

Introductie Fiveray M40 en F100 led verlichting

ZHIYUN is wereldleider in innovatieve gimbals en stabilisatoren voor camera’s en smartphones. Het bedrijf heeft onlangs de ZHIYUN FIVERAY M40 zaklamp en de ZHIYUN FIVERAY F100 staaflamp geïntroduceerd. Met deze producten rekt ZHIYUN de grenzen van verlichtingstechnologie en -prestaties op en biedt content creators de mogelijkheid om studio-kwaliteit, ultra-draagbare verlichtingsproducten in handen te krijgen. In combinatie met ZHIYUN handheld gimbals kunnen content creators genieten van zijdezachte opnames met stabiele en zachte verlichting, zelfs in donkere buitenomgevingen dankzij de stay-cool technologie.

ZHIYUN FIVERAY F100
ZHIYUN FIVERAY F100

Unboxing 

Bij de ZHIYUN FIVERAY F100 LED-staaflicht krijg je het volgende in de doos: het ZHIYUN FIVERAY F100 LED-staaflicht (zwart), 2-bladige barn doors, diffuser, grid, USB-C-oplader, opberghoes. Het product wordt geleverd in een mooie draagtas en heeft een stijlvol en strak ontwerp. De draaiknop op de F100 voelt echter iets minder stevig aan.

De doos van de ZHIYUN FIVERAY M40 Light bevat de M40 zaklamp, een USB Type-C oplaadkabel en een handleiding. Alles ziet er verzorgd uit.

Design

Beide producten, de ZHIYUN FIVERAY M40 en F100, hebben een compact en stijlvol ontwerp. De M40 is compact genoeg om in een jaszak te passen en weegt 320 gram.

ZHIYUN FIVERAY F100
ZHIYUN FIVERAY F100

De F100 is een professionele LED-staaflicht die kracht, mobiliteit en nauwkeurige kleurweergave combineert. Beide producten zijn gemaakt van degelijke materialen en hebben een stijlvol uiterlijk.

Functionaliteiten Fiveray M40

De ZHIYUN FIVERAY M40 is een klein en compact led-licht met 176 led-chips en een vermogen van 40W, wat resulteert in een verlichtingssterkte van maximaal 14.000 lux. Hiermee is de M40 krachtiger dan veel concurrenten.

ZHIYUN FIVERAY M40
ZHIYUN FIVERAY M40

De M40 is uitgerust met instelbare dubbele kleurtemperatuur (variërend van 2.700-6.200K) en nauwkeurige dimfuncties via twee afzonderlijke wielen.

ZHIYUN FIVERAY M40
ZHIYUN FIVERAY M40

Het product ondersteunt ook het PD snelle laadprotocol en heeft een 360° draaibare bevestigingsbeugel. Tot zover alle lof! Minpuntjes zijn dat de lamp een beetje aan de zware kant is, en het snelle en gemakkelijke besturingssysteem blijkt zowel een zegen als een vloek te zijn. De besturing is intuïtief, maar verandert gemakkelijk per ongeluk. Ook zijn er geen kleuren of effecten.

Functionaliteiten Fiveray F100

De ZHIYUN FIVERAY F100 is een professionele LED-staaflicht die kracht, mobiliteit en nauwkeurige kleurweergave combineert in één product. Het product is uitgerust met een hoge verlichtingssterkte en nauwkeurige kleurweergave van maximaal 100W en heeft een helderheid van maximaal 20.000 lux. Daarnaast biedt de F100 een instelbare kleurtemperatuur van 2.700K tot 6.500K, en heeft het een precieze dimfunctie via het ingebouwde touchscreen display.

ZHIYUN FIVERAY F100
ZHIYUN FIVERAY F100

De F100 ondersteunt ook het PD snelle laadprotocol en is voorzien van een afneembare beugel voor meer flexibiliteit bij het bevestigen op verschillende oppervlakken.Ten opzichte van bijvoorbeeld concurrent Aputuru zijn beide producten op nagenoeg alle vlakken superieur. Wel jammer dat ze niet zoals bij Aputure compatible zijn met een mobiele app.

Prijs

De ZHIYUN FIVERAY M40 en F100 zijn beide concurrerend geprijsd op de markt en bieden een goede waarde voor de functies en kwaliteit die ze bieden. De M40 heeft een verkoopprijs van rond de €119,99, terwijl de F100 combo black hoger geprijsd is: €319. Hoewel er zeker goedkopere opties beschikbaar zijn, bieden deze producten de combinatie van een draagbaar en licht ontwerp, hoogwaardige bouw en veelzijdige verlichting die hen het waard maakt.

Al met al dus een prima prijs. Je krijgt namelijk veel waar voor je geld. Beide producten zijn vele malen beter dan goedkope, inferieure merken als Godox en Vijim. En ongeveer gelijk geprijsd als grote concurrent Aputuru, maar kwalitatief en functioneelsuperieur.

Conclusie

Over het algemeen zijn de ZHIYUN FIVERAY M40 en F100 beide uitstekende keuzes voor content creators die op zoek zijn naar hoogwaardige, draagbare verlichting. Met hun combinatie van degelijke bouwkwaliteit, intuïtieve bediening en veelzijdigheid, zijn deze producten zeker om verwachtingen te overtreffen en een waardevolle toevoeging te zijn aan het gereedschapskist van elke filmmaker.

De M40 is de perfecte oplossing voor iemand die op zoek is naar een klein, draagbaar licht dat gemakkelijk in een zak of tas kan worden meegenomen, terwijl de F100 een krachtiger verlichtingsoptie biedt voor meer veeleisende projecten. Of je nu vlogs, documentaires of iets daartussenin opneemt, de ZHIYUN FIVERAY M40 en F100 zullen aan je behoeften voldoen en je verwachtingen overtreffen. Wij raden deze producten ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige, draagbare verlichtingsoplossing.

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.