VanMoof V
Arjan Olsder
Arjan Olsder

VanMoof krijgt spoedinvesteringen vanuit China en Londen

VanMoof is de Gazelle van de eBikes en daarmee de trots van Holland Fietsland. Toch heeft de expansielust van de Hollanders tot de nodige financiële problemen geleid waardoor een spoedinvestering noodzakelijk bleek.

Onder de problemen die VanMoof ervaart zit onder anderen reparatiestress. Reparaties bij het merk duren relatief lang. Doordat een VanMoof vrijwel uit merk-eigen onderdelen bestaat, zijn de fietsen vrijwel niet te repareren door reguliere fietsenmakers.

VanMoof heeft na overleg met leveranciers en investeerders een mix gevonden tussen het uitstellen van betalingen en het verkrijgen van werkkapitaal. Dat werkkapitaal komt met name van twee bestaande investeerders in het merk. Het in Londen gevestigde Balderton Capital dat we onder anderen kennen van Codemasters, Big Fish Games, Revolut en Aircall. Ook komt er geld vanuit het Chinese Hillhouse Capital dat we kennen als eigenaar van de rechten op het produceren van huishoudelijke apparaten van Philips. Denk aan de Senseo en Saeco lijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.