Logo GadgetGear.nl
Samsung TV Plus
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung TV Plus kanalen komen ook naar andere merken

LG’s WebOS is al lang niet meer exclusief voor LG en dat legt het Koreaanse merk geen windeieren. Het eveneens Koreaanse Samsung koos oktober 2022 dezelfde weg, maar gaat nu ook haar eigen Samsung TV Plus kanalen naar TV’s van andere merken brengen.

In oktober 2022 mochten de eerste non-Samsung merken TV’s met het Tizen besturingssysteem op de markt brengen. In Australië waren het onder anderen de lokale merken Akai, Bauhn en Linsar die meteen met eigen 2022 Tizen modellen op de markt kwamen terwijl de merken RCA, Vispera en Axen in 2022 Tizen TV’s uitbrachten in Italië, Spanje, Turkije en het VK.

In april van 2021 bracht Samsung haar TV Plus kanalen naar Nederland. Met TV Plus is Samsung een van de weinige TV bouwers die zelf ook content kanalen kan aanbieden. Iets waar andere TV bouwers zich al wel duidelijk op aan het oriënteren zijn. De kanalen van TV Plus zijn dan ook gratis voor TV eigenaren en maakten met de introductie van Tizen TV’s van andere merken, het verschil voor mensen om mogelijk toch voor een native Samsung TV te gaan.

Maar ook dat lijkt nu te gaan veranderen. Zo gaan er geruchten dat Samsung in overleg is met TCL om TV Plus kanalen ook op hun TV’s aan te gaan bieden. Met het enorme bereik van TCL zou Samsung zich daarmee keihard in de TV wereld kunnen vestigen en daarmee ook in die markt een stevige poot te krijgen.

Eén reactie

  1. Misschien leuk om eens een artikel te wijden aan de content die te krijgen is op Samsung’s TV Plus?

    Geldt dit trouwens alleen voor Tizen-toestellen? Of gaan ze het ook aanbieden op WebOS, Android TV?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.