Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Nespresso Nomad Travel Mug 400ml

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed schoon te maken
  • Stijlvol maar toch ook gemaakt om tegen een stootje te kunnen

THE BAD

  • Drinkopening is wat grof uitgewerkt

Afgelopen jaar ontvingen we van Nespresso haar NOMAD Travel Mug. Ondanks de naam is er geen relatie met het Nomad kledingmerk, maar het suggereert wel dat dit een koffiebeker is die gemaakt is om met je mee te nemen op reis en die ook nog eens zeer stevig zou moeten zijn.

De introductie van de NOMAD Travel Mug komt in de tijd waarin Nespresso haar best doet gebruikers te verleiden om over te stappen naar het Vertuo systeem dat we op de redactie ook dagelijks gebruiken. Dat systeem heeft er geen moeite mee om met de juiste cup deze beker van 400ml helemaal te vullen. Uiteraard kun je hem ook bij het klassieke systeem gebruiken. Voor een Lungo is hij wat groot, maar een cappuccino gaat er prima in.

Unboxing

In de verpakking van de NOMAD Travel Mug vinden we de 400ml groene uitvoering met een klein informatiekaartje.

Ontwerp

Wat opvalt is dat deze thermosbeker netjes dubbelwandig is. Hij is daarmee geschikt ook warme en koude dranken langer op temperatuur te houden.

Om de rvs beker heen, heeft Nespresso gekozen voor een stevig, plastic omhulsel. Dit is wat de beker kleur geeft. De gleuf aan de voorkant laat het rvs zien met daarop een lasergrafure van het Nespresso logo. Alles netjes afgewerkt.

De deksel opent als een grote knop die je in het midden moet indrukken. Zo heb je duidelijk of hij open of dicht zit. De rand naar de drinkopening is wat fors, wat even wennen is. Maar de opening werkt verder echt prima.

Schoonmaken

We hebben de NOMAD Travel Mug nu al enkele keren in de vaatwasser geknald en dat blijkt geen enkel probleem. Wel is het handig om de plastic wand even van de aluminium beker te trekken voor een optimale schoonmaak. Dat gaat vrij gemakkelijk. Gezien beide materialen verschillen in thermische eigenschappen kunnen we ons voorstellen dat dit ook echt wel ten goede van de levensduur is. Bovendien hoef je de plastic buitenkant waarschijnlijk niet zo vaak te reinigen waardoor je minder snel slijtagesproren zal zien van de vaatwasser.

Conclusie NOMAD Travel Mug 400ml

Nespresso is goed in het introduceren van producten die extreem stijlvol zijn. Met de NOMAD Travel Mug lijkt het koffiemerk haar gevoel voor styling te willen combineren met een vleugje avontuur. Met de stevige plastic buitenkant lijkt die missie prima geslaagd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.