Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

iOS 16.3 gaat jouw iCloud data beter versleutelen

Volgende week brengt Apple iOS 16.3 uit. In die nieuwe versie gaat Apple ook buiten de VS end 2 end encryptie toepassen op datastromen, zodat derden minder gemakkelijk kunnen meekijken met welke bestanden jij uit iCloud trekt.

Apple noemt deze functie Advanced Data Protection en paste dit dus al toe voor gebruikers in de Verenigde Staten. Door een specifieke sleutel voor het decoderen van de data alleen nog op het iOS apparaat te zetten en niet meer centraal op te slaan, wordt de data beter beveiligd. Daar staat tegenover dat dataverlies kan ontstaan wanneer je de sleutel verliest. Bijvoorbeeld doordat je jouw iPhone kwijtraakt. Om te zorgen dat je gecodeerde data in iCloud toch weer kunt herstellen, heeft Apple ook aan aantal mechanismen toegevoegd.

Het is niet zo dat deze mogelijkheid automatisch wordt geactiveerd. Gebruikers die deze extra beveiligingslaag over hun iCloud data willen gebruiken, zullen deze moeten activeren onder iCloud in het instellingenmenu van hun iCloud devices.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.