Logo GadgetGear.nl
Apple MacBook Air met M3 logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Dit jaar al een MacBook Air met M3 chipset?

Als de geruchten kloppen, zien Apple liefhebbers eind dit jaar al een MacBook Air met een compleet nieuwe chipset van Apple. De lancering zou zo’n 9 maanden na de presentatie van de MacBook Pro series met M2 processors zijn.

De M3 processor zou volgends geruchten de eerste chipset van Apple op 3nm schaal worden. Hoe kleiner de nm schaal is, hoe meer rekeneenheden op hetzelfde formaat kunnen worden geplaatst en hoe minder stroom er nodig is om berekeningen te doen. Met iedere schaalverkleining worden chipsets dus energiezuiniger en sneller. Apple zou hiervoor het nieuwe proces van de Taiwanese fabrikant TSMC gaan gebruiken.

Naast de M3 chipset zou de nieuwe MacBook Air series ook in 15 inch schermformaat op de markt gaan komen. Daarmee zal Apple het gat tussen het aanbod van MacBook Pro’s en MacBook Air waarschijnlijk proberen te dichten. Ook hopen we dat Apple zich inzet voor betere NVMe SSD’s in de nieuwe generatie MacBook ontwerpen. Op dit moment zijn de schijfprestaties van de MacBook Air en Mac Mini met M2 chipsets slechter dan de voorgangers. Dat is geen probleem als je keiharde rekenkracht nodig hebt, maar bij operaties die op de SSD moeten worden uitgevoerd (bijvoorbeeld het starten van software en openen van grote bestanden) is het verschil wel voelbaar voor de gebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.