Logo GadgetGear.nl
Talpa Logo
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fusie RTL en Talpa gaat niet door

Wie hoopte op een contentexplosie op Videoland, heeft pech. Vandaag werd bekend dat de fusie tussen de zenders van Talpa en RTL Nederland niet door mag gaan van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Talpa is al lang bezig om een fusiebedrijf met RTL Nederland op te zetten met als doel om de populaire Amerikaanse streamers in Nederland een waardige lokale concurrent te bieden. De AFM is echter van mening dat het nieuwe blok te machtig zal worden in het Nederlandse medialandschap. Nu is het nog zo dat de zenders van beide bedrijven concurreren om adverteerders binnen te halen. Na de fusie zou alleen de publieke omroep nog als concurrent voor advertenties overblijven en daar zijn veel tijdstippen waarop niet eens advertenties worden verkocht. Talpa hoopte dit op te lossen door een externe partij, het Belgische Mediahuis, de rol van advertentieverkoper toe te spelen. Dat was onvoldoende grond om de fusie doorgang te laten vinden.

Ondertussen blijft Videoland last hebben van een kaalslag in het streaminglandschap. Met een toenemend aantal Amerikaanse zenders dat een eigen streamingdienst aanbiedt in Nederland, moet de dienst steeds meer internationale content schrappen waardoor het vooral moet leunen op eigen RTL producties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.