Aya Neo Android
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ayaneo komt met handheld op basis van Android

Na een aantal handheld consoles op basis van Windows te hebben ontwikkeld, gaan we binnenkort de eerste handheld console van Ayaneo op basis van Android zien.

Met een 5,5 inch OLED display mag je dezelfde kijkervaring verwachten als op een kleine smartphone. Naast het touchscreen komt de console met twee analoge sticks, schouderknoppen en diverse actieknoppen.

Hoewel er nog weinig bekend is over de specs en over de Android versie die Ayaneo gaat gebruiken, laten screenshots zien dat het bedrijf zich duidelijk lijkt te gaan richten op het emuleren van console games. De keuze voor Android hierin is slim omdat er al vele emulators beschikbaar zijn en er relatief weinig processorkracht nodig is voor de oudere titels. Daarbij lijkt de console maximaal in staat te zijn om Xbox en PSone games te emuleren, maar die informatie halen we vooral uit de screenshot. Wie weet gaat Ayaneo ons nog verbazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.