Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Toffe films gebaseerd op videogames

Videogames worden tegenwoordig enorm veel gespeeld. Het is dan ook geen verrassing dat veel filmmakers ervoor kiezen om een film te maken van een reeds bestaande videogame. In dit artikel behandelen we daarom een aantal verschillende populaire films die gebaseerd zijn op videogames.

Deze films zijn helaas niet allemaal beschikbaar op Netflix in Nederland. Wil je deze films toch kijken, dan kun je gebruik maken van VPN Chrome. Hiermee is het mogelijk om locatie specifieke blokkades te omzeilen. Het IP-adres van jouw device wordt namelijk verborgen, waardoor het lijkt alsof jij je op de locatie bevindt van de server waarmee verbinding wordt gemaakt. De volgende films kun je dan gewoon kijken!

1.     Hitman

Dit is de eerste film die is gebaseerd op verschillende videogames met de gelijknamige titel. Hoewel er veel films pas onlangs zijn uitgekomen die zijn gebaseerd op een videospel, komt deze film al uit 2007. In de film wordt Agent 47 gevraagd om de Russische president uit te schakelen. Hoewel in eerste instantie wordt gedacht dat de missie succesvol is afgerond, blijkt achteraf dat er ooggetuigen zijn. Deze moeten dan ook omgelegd worden. Toch lijkt er iets niet helemaal in de haak, maar wat? Dat moet je in de film zelf ontdekken!

2.     Angry Birds

Iedereen kent natuurlijk wel het beroemde spel met de gekleurde vogeltjes; de Angry Birds. Ook deze videogame is verfilmd en de vogels leven op een eiland. De drie varkentjes die bij hen op bezoek komen, worden al snel gezien als de nieuwe buitenbeentjes van de groep. Maar voeren ze wellicht ook iets in hun schild? Dat is de vraag die de vogels willen beantwoorden.

Ondertussen is er ook al een tweede film uitgebracht waarin deze gekleurde vogeltjes een rol spelen. De simpele humor van zowel de vogels als de varkentjes wordt gebruikt om hetzelfde publiek wederom naar de film te laten kijken. Voor nu lijkt het er dan ook op dat de makers van de film vooral voortborduren op de eerste film.

3.            The Witcher

Dit is een van de meest succesvolle Netflix series van het moment. Bij het maken van de film is erg goed gekeken naar de videogame, waarin Geralt bloeddorstige monsters te lijf gaat. Hij lijkt te beschikken over bovennatuurlijke krachten, maar is zelf ook een buitenbeentje in de maatschappij. Hoewel de serie nog in de kinderschoenen staat, lijkt het een erg goede verfilming te worden.

De verfilming is volledig gebaseerd op het videospel, dat wereldwijd al meerdere miljoenen keren verkocht is. Dit was in eerste instantie ook de reden dat de producenten van de film besloten om dit te proberen. Het is voor nu afwachten wat het vervolg van de serie én de game gaat brengen. Wellicht heeft dit nog verdere positieve effecten voor de verkoop van zowel de serie als de game.

4.     Warcraft: The Beginning

World of Warcraft is misschien wel het meest gespeelde online multiplayer spel dat op de markt is. Het wordt dan ook nog steeds extreem veel verkocht. In de film staat eigenlijk het ontstaan van de videospellen centraal. De strijd tussen de orks en de mens heeft namelijk een begin, die in deze film uitgebreid aan bod komt. In de films staan de orks eigenlijk centraal en begint het verhaal met een offer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.