Sterren met de titel StarShield
Arjan Olsder
Arjan Olsder

SpaceX mag StarShield bouwen

Na de bouw van StarLink, mag Elon Musk’s SpaceX nu ook gaan bouwen aan het StarShield satellietnetwerk. Dit nieuwe netwerk wordt exclusief voor de Amerikaanse overheid ontwikkeld.

Het nieuwe StarShield netwerk gaat uit een onbekend aantal satellieten bestaan. Het netwerk van satellieten gaat optisch met elkaar communiceren. Hier worden laserstralen voor gebruikt die daardoor lastiger te onderscheppen zijn dan traditionele radiogolven. Opvallend detail is dat één van de usecases van het netwerk zal zijn om ook met telefoons over het netwerk te kunnen communiceren. Of dat ook optisch gaat is nog onbekend.

Naast een communicatietaak, krijgt het netwerk ook een observatietaak. Het zal non-stop de aarde in de gaten kunnen houden met sensoren, camera’s en meetapparatuur. Het lijkt er niet op dat het StarShield project ook uit bewapende satellieten zal bestaan, al suggereert de naam natuurlijk wel die mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.