Logo GadgetGear.nl
Oppo MariSilicon Y
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oppo komt met Marisilicon chip voor Bluetooth audio

Oppo lanceerde dit jaar de MariSilicon X voor beeldverbetering in foto- en video-opnamen. Die chip krijgt nu een zusje genaamd MariSilicon Y. Die nieuwe chip is ontwikkeld om de audio-ervaring van smartphones te verbeteren.

Net als met fotografie hebben smartphonebouwers ook met audio weinig kans om onderscheidend te zijn als je alles uit dezelfde Qualcomm chipset trekt als de concurrent. Wil je onderscheidend zijn, moet je eigen chips aan boord brengen en dat is precies de richting die Oppo op lijkt te gaan. Slim, want ooit was dit ook de manier die Huawei gebruikte om zich te onderscheiden in de markt.

De MariSilicon Y is een Bluetooth Audio SoC die N6RF technologie gebruikt. Hierdoor moet de Bluetooth bandbreedte voor audio met 50% toenemen. Daardoor kun je meer data gebruiken voor een hogere audiokwaliteit.

Oppo introduceert hiervoor ook de nieuwe URLC-codec die hiermee om kan gaan. Een codec die dus ook in jouw headset moet zitten om hier gebruik van te kunnen maken. Hint: Oppo geeft nu al aan dat deze exclusief is, dus we hopen op hele mooie headsets van Oppo. Deze codec wordt gedraaid op een NPU met 590 GOPS aan rekenkracht en levert 24-bit/192kHz audio.

Enkele jaren geleden introduceerde Huawei ook een eigen high-end codec die alleen op eigen accessoires en telefoons beschikbaar was. Echter door de ban vanuit de VS heeft het bedrijf daar toen niks meer aan gehad. Oppo heeft dat probleem niet en zou hiermee wel sterk de markt in kunnen knallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.