Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

DJI Mini 3; de brevet loze drone is net weer iets beter

DJI introduceert vandaag de DJI Mini 3. Net licht genoeg om zonder brevet te vliegen. Natuurlijk vol met de laatste technologie om gemakkelijk te vliegen en mooie opnames te maken.

Met minder dan 249 gram is de Mini 3 makkelijk draagbaar om overal mee naartoe te nemen. Ook is hij vrijgesteld van de meeste drone regelgevingen in verschillende delen van de wereld. De 1/1,7-inch camerasensor filmt 4K HDR-video en 12MP foto’s met True Vertical Shooting voor typische sociale media content.

“DJI Mini 3 is een verwelkomende toevoeging op onze groeiende drone line-up,” zegt Ferdinand Wolf, Creative Director bij DJI. “Hij volgt in de voetsporen van zijn grote broer, de Mini 3 Pro, en biedt veel van dezelfde high-performance functies en is daarmee een waardige alternatieve optie. We hebben de Mini 3 gecreëerd om nog meer nieuwe gebruikers uit te nodigen om voor het eerst op te stijgen, en we kunnen niet wachten om de momenten te zien die ze ermee creëren.”

Lichtgewicht vliegen

Wij zijn razend enthousiast over de eerdere DJI Mini versies. Gemakkelijk te bedienen en licht in gewicht. De Mini 2 vliegt ongeveer een half uur. De Mini 3 vliegt wat minuten langer dankzij de standaard Intelligent Flight Battery. Had volgens ons iets beter gekund, maar het is natuurlijk worstelen tegen het maximale gewicht. Bij weinig wind is de batterij duur natuurlijk langer dan bij veel wind. Met een windweerstand tot 10,7 m/s kan de Mini 3 zowel stabiel vliegen als een stabiel beeld behouden in verschillende omstandigheden. De Mini 3 biedt echter wel een optionele Intelligent Flight Battery Plus, die de vliegtijd nog verder verlengt tot 47 minuten. Je bent dan wel te zwaar om zonder brevet te vliegen in veel regio’s.

Levendige, verticale details

DJI Mini 3 neemt volgens DJI zelf op in schitterende 4K/30fps HDR met levensechte kleuren.[2] Een 1/1,3-inch CMOS-sensor en f/1,7 diafragma zorgen voor een grotere beeldresolutie, scherptediepte en minder beeldruis, zelfs bij weinig licht en een hoog contrast, waardoor mooie beelden ontstaan. De 4-in-1 pixeltechnologie kan foto’s maken van 48MP tot 12MP groot en individuele pixels zo groot als 2,4 μm om beelden bij weinig licht te verbeteren. De goede beeldkwaliteit werkt ook met True Vertical Shooting, waarbij de camera 90 graden wordt gedraaid om content te creëren die perfect is voor enkele sociale media. Denk aan de reels op diverse platforms.

Quickshots in één tik

DJI Mini 3 maakt het creëren van content eenvoudig met QuickShots, een reeks voorgeprogrammeerde vlieg- en filmtrajecten. Hiermee kan iedereen prachtige opnames in zowel landschap als verticaal maken. Deze omvatten:
– Dronie: de drone vliegt heen en weer met de camera gericht op het onderwerp.
– Helix: de drone vliegt omhoog en draait spiraalsgewijs rond het onderwerp.
– Rocket: de drone vliegt omhoog met de camera naar beneden gericht.
– Circle: de drone cirkelt rond het onderwerp.
– Boomerang: de drone vliegt rond het onderwerp in een ovale baan, stijgend als het wegvliegt en dalend als het terugkeert.

Moeiteloze vaardigheden

Vliegen is als sinds de eerste DJI drones gemakkelijker aan het worden. De DJI Mini 3 ondersteunt veel intelligente functies om je te helpen meteen aan de slag te gaan. Auto Takeoff helpt bij de vlucht te beginnen. De Return to Home (RTH) functie omvat Smart RTH, Low Battery RTH, en Failsafe RTH, waardoor het vliegtuig automatisch terugkeert naar het startpunt in situaties zoals een weggevallen signaal of een lege batterij. Allemaal functies die al in de Mini 2 mogelijk waren. De Mini 3 combineert ook GNSS met het neerwaarts zichtsysteem en het infrarood detectiesysteem om stabiel en nauwkeurig te zweven, zodat iedereen vol vertrouwen kan vliegen. Met de separaat verkochte afstandbediening kan de drone tot 10 km video signaal overdragen. Let wel dat je volgens de regels de drone moet kunnen zien zonder brevet.

Reviewen?

Het aantal drones wat DJI ter beschikking heeft ter review is beperkt. Op basis van deze specs denken we dat de bovenstaande info die uit het persbericht komt, te weinig nieuws biedt voor Mini 2 gebruikers om over te stappen. Wie brevetloos wil vliegen heeft wel waarschijnlijk wel een top drone aan deze mini. Durf je het aan om stiekem zonder papieren te vliegen of  investeer je in een training; dan is de Mavic of de Mini Pro een betere keuze dankzij de object ontwijk functies. Juist dat heeft een brevetloze vlieger nodig en jammer dat dit niet in de Mini 3 zit op het nivo wat echt zorgeloos vliegen mogelijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.