Logo GadgetGear.nl
Stranger Things Seizoen 4 poster
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Netflix Preview Club

Net als theatermakers, kent Netflix een mogelijkheid om een try-out voor haar content te doen. Dit heeft de Netflix Preview Club en Netflix zoekt nu nieuwe leden voor dit clubje van bijzondere gebruikers. Maar wat is de Preview Club precies?

De Netflix Preview Club is een groep van zo’n 2.000 Amerikaanse gebruikers die films en series soms al maanden voor de release te zien krijgen op de streamer. Het gaat daarbij om de eerste edits van een film of serie en niet de definitieve versie die uiteindelijk te zien zal zijn.

Netflix gebruikt de feedback van deze kleine groep gebruikers om content aan te passen. Dit omdat de blik van de regisseur soms echt wel een second opinion nodig heeft om tot een goed eindproduct te komen.

De Wall Street Journal schrijft nu dat de Netflix Preview Club op zoek is naar nieuwe leden. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk of we ook in Nederland zo’n preview club mogen verwachten. Net als in andere landen, kent Netflix ook hier steeds meer lokale content en ook daar zou een opiniepanel wellicht veel waarde aan de kwaliteit van de releases toe kunnen voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.