Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple’s Emergency SOS satellietservice nu ook in Europa

iPhone 14 gebruikers in Europa kunnen nu langzaamaan ook een abonnement afsluiten op Apple’s Emergency SOS systeem. Daarmee kunnen, in nood, tekstberichten via het satellietnetwerk van Globalstar worden verzonden.

Emergency SOS is ontwikkeld om iPhone gebruikers overal ter wereld noodberichten te kunnen laten verzenden via satellietcommunicatie. Hoewel Nederland uitstekende mobiele dekking heeft, hebben veel andere landen dat niet. Dit is de reden dat de dienst voor veel gebruikers heel interessant kan zijn.

De dienst ging eerder dit jaar al live in Noord-Amerika. Nu komen ook delen van Europa erbij. Gebruikers in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland mogen nu als eerste met de dienst aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.