Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple DIY reparaties wel in België, maar nog niet in Nederland

In de VS doet Apple het al langer. Onder het recht op reparatie, biedt Apple kits aan waarmee consumenten zelf reparaties aan Apple apparaten kunnen uitvoeren. Deze kits komen nu ook naar Europa, maar nog even niet naar Nederland.

Onze zuiderburen kunnen binnenkort wel aan de slag met het zelf repareren van iPhones en MacBooks. Mogelijk omdat Apple het programma ook in Frankrijk uitrolt. Wanneer je zelf een reparatie wilt uitvoeren, koop je het benodigde onderdeel bij Apple en huur je de tools die nodig zijn om de reparatie uit te voeren. Bij het retourneren van de gereedschappen, mag je ook de kapotte componenten aanbieden voor recycling.

iPhone 12 Pro Gold

Het programma wordt nu uitgerold in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden voor zowel de iPhone 12 en iPhone 13 als verschillende MacBook modellen met een Apple Silicon processor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.