Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Andere app stores komen naar iOS apparaten

Het hek is van de dam. Apple zwicht onder de Europese wetgeving. Net als bij Android, gaat het mogelijk worden om op Apple’s iOS devices apps vanuit andere bronnen dan alleen de app store toe te staan.

Door alternatieve app stores mogelijk te maken, zitten developers niet langer vast aan de kosten en beleidsregels van Apple. Niet alleen wordt de 30% fee van Apple omzeild, maar ontwikkelaars krijgen de volledige vrijheid als het gaat om prijsstellingen voor apps en ze krijgen de vrijheid om te bouwen en leveren wat ze willen. Daarmee bestaat de kans dat ook de adult industrie zich in Europa gaat focussen op het leveren van apps aan iOS gebruikers.

Volgends Bloomberg is Apple nu hard aan het werk om deze mogelijkheden in iOS voor te bereiden in aanloop naar 2024, wanneer de wetgeving in gaat. Apple heeft nog geen officieel commentaar gegeven.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.