Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Starlink gaat dataverkeer beperken

Starlink klinkt als de ideale oplossing voor iedereen in het buitengebied om supersnel internet tegen een betaalbare prijs geleverd te krijgen. Toch gaat er nu een ernstige beperking komen voor gebruikers.

In de VS gaat Startlink namelijk de hoeveelheid dataverkeer per maand enorm beperken. Gebruikers in de VS en Canada mogen nog maar 1TB aan data per maand verstoken. Overigens geldt dit limiet alleen voor gebruik van het netwerk tijdens piekuren en het is geen complete afsluiting. Je gaat namelijk in snelheid omlaag worden gezet wanneer je de 1TB gepasseerd bent. Deze piekuren liggen tussen de 07:00 en 23:00.

Hoewel deze nieuwe spelregel wat onverwacht komt, zou de impact gering kunnen zijn. Volgends Starlink zelf komt zo’n 10% van de gebruikers over de 1TB aan data heen en voor $0,25 per GB kunnen gebruikers alsnog extra dataverkeer op hoog ‘priority access’ niveau bijkopen.

In Nederland is Starlink Internet ook verkrijgbaar vanaf €80 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.