Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil 3157CA Snoerloze Dubbele LED-Bouwlamp

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm veel licht
  • Goed verstelbare hoek
  • Ideaal dat beide panelen in een andere hoek kunnen staan
  • Lichtintensiteit op drie niveaus

THE BAD

  • Mag nog compacter invouwen

Wie klust, zeker nu het wat donkerder wordt, weet hoe belangrijk goed licht is… en hoe lastig het soms kan zijn een stroombron hiervoor te vinden. Nu zijn er heel wat fabrikanten van accu LED lampen, maar de Skil 3157CA Snoerloze Dubbele LED-Bouwlamp is een wel heel bruut kluslampje.

Unboxing

In de doos van de Skil 3157CA Snoerloze Dubbele LED-Bouwlamp zit de lamp en documentatie. Een batterij zit er niet bij, want dat scheelt een hoop geld. Daarvoor gebruik je een Skil Energy Platform batterij. Deze lamp werkt met iedere batterij uit het assortiment.

Specs

De Skil 3157CA Snoerloze Dubbele LED-Bouwlamp is een LED bouwlamp die tot 1.800 lumen kan produceren op basis van jouw 18V batterij. Neutraal wit licht is belangrijk tijdens het klussen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld aan het verven bent. Skil heeft met 5.000K voor een prima kleurtemperatuur gekozen om bij te klussen.

Met de power knop kun je tussen verschillende lichtintensiteiten kiezen, waarbij de lamp ook zal kiezen om één van de twee panelen uit te schakelen. Er zit ook een beveiliging in waarbij de lamp uitschakelt als je hem in elkaar klapt terwijl hij nog aan staat.

Skil Energy Platform Batterijen

Design

Wat opvalt is dat de lamp niet helemaal in de voet kan klappen. Hierdoor neemt deze in de praktijk meer ruimte in dan dat ik als klusser graag zou zien. Wanneer je echter een grote accu hebt geplaatst en hem dan opruimt, verlies je minder opslagruimte… maar toch.

Handig is de metalen haak die in het ontwerp is opgenomen. Hiermee kun je de lamp ophangen. Bovendien kun je de twee lichtpanelen in verschillende hoeken zetten om zo minder last te hebben van harde slagschaduwen, al is het effect niet enorm groot.

Leuk detail is de ogen in de poot van de lamp, zodat je deze ook aan een muur kunt bevestigen. Hier zien we dat het merk toch wel heel veel bezig is met maximale functionaliteit uit een productontwerp halen.

Conclusie Skil 3157CA Snoerloze Dubbele LED-Bouwlamp

Niet alleen tijdens deze donkere dagen, maar ook bij het klussen in een kelder en op zolder heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van deze LED-lamp van Skil. De Skil 3157CA Snoerloze Dubbele LED-Bouwlamp heeft zich qua flexibiliteit en lichtopbrengst meer dan bewezen. We zouden alleen graag zien dat we hem nog compacter kunnen inklappen dan nu het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.