Arjan Olsder
Arjan Olsder

Foxconn ligt wederom een week plat, iPhone en andere producten vertragen

In China gaat de stad Zhengzhou opnieuw op slot. Daarmee komt de productie van onder anderen de iPhone 14 weer een week stil te liggen terwijl de productie voor de feestdagen in volle gang is.

De stad Zhengzhou kent zo’n 10 miljoen inwoners en daarvan werken er alleen al 200.000 in de fabrieken van Foxconn. Foxconn’s fabrieken daar houden zich onder anderen bezig met de productie van de iPhone. De lockdown komt na de registratie van 167 corona besmettingen in de afgelopen week. Foxconn gaat proberen het productieverlies met andere fabrieken op te vangen. Dit productieverlies kan namelijk een schaarste veroorzaken voor de populaire telefoonserie. Het bedrijf investeert momenteel ook in fabrieken in India omdat dat land veel minder streng om gaat met coronabesmettingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.