Logo GadgetGear.nl
Dahua Camera
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Cameramakers Hikvision, Dahua en drie andere Chinezen in de ban in de VS

In de VS zijn vijf bedrijven geblacklist voor de verkoop van techproducten. Opvallend is de aanwezigheid van marktleiders op het gebied van beveiligingscamera’s Dahua en Hikvision die ook hier in Nederland veel in gebruik zijn bij bedrijven en overheid.

Op de lijst van vijf merken waarvan producten niet verkocht mogen worden in de VS staan twee oudgedienden. Namelijk Huawei en ZTE. Die twee merken werden onder de regering Trump al uit de schappen verbannen.

Daar komen vandaag Hytera, Dahua en Hikvision bij. Die laatste twee produceren voornamelijk beveiligingscamera’s. Hytera kennen we als een merk dat zich voornamelijk richt op portofoons en radiocommunicatie. Alle vijf de bedrijven richten zich dus op één of andere manier op beveiliging. Daar zit ook het probleem. Amerika is bang dat de producten van deze Chinese bedrijven ingezet kunnen worden om binnen Amerikaanse organisaties te spioneren.

Het eerdere verbod op Huawei heeft wereldwijd voor veel problemen gezorgd voor het merk. Van de toppositie in de ontwikkeling van 5G netwerken wist het bedrijf de paria van de telecomindustrie te worden. In vele landen werd het bedrijf uit netwerken geweerd. Ook in Nederland heeft het merk haar sterke positie verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.