Arjan Olsder
Arjan Olsder

VIVO ‘pauzeert’ activiteiten in Nederland

Hoewel UEFA sponsor Oppo wereldwijd in steeds meer markten wordt aangeklaagd door Nokia, besluit FIFA sponsor VIVO voor nu haar activiteiten in Nederland stil te leggen. De twee zijn beiden onderdeel van BBK Electronics uit China.

VIVO laat tegenover Android World weten haar activiteiten te pauzeren in verband met de algemene staat van economische onzekerheid. VIVO begon eerder dit jaar in Nederland via een distributieovereenkomst met een Nederlandse partij. Stel dat Oppo ook in Nederland van de markt worden geduwd door Nokia, zoals in Duitsland het geval is, dan heeft fabrikant BBK Electronics alleen OnePlus en Realme nog in Nederland, wat de weg vrij maakt voor een merk als Xiaomi om het gat op te vullen. Echter zijn voor nu in Nederland geen stappen gezet door Nokia.

Update 19-10-2022 Reactie van Oppo op de situatie met Nokia

Als eigenaar van vele 5G-patenten hecht OPPO veel waarde aan de rol van intellectueel eigendom binnen innovatie. We hebben een geschiedenis van cross-licentieovereenkomsten met veel toonaangevende bedrijven en zetten ons in voor het bevorderen van een gezond ecosysteem voor intellectueel eigendom.

Onze betrokkenheid bij de Duitse markt op de lange termijn blijft ongewijzigd en we werken proactief samen met de betrokken partijen om de lopende zaak op te lossen. Afgezien van het feit dat de verkoop en marketing van relevante producten via OPPO’s eigen kanalen wordt stopgezet, zal OPPO de activiteiten in Duitsland voortzetten. Dit geldt dan ook enkel voor de Duitse markt. In de tussentijd kunnen gebruikers doorgaan met het gebruik van OPPO producten, toegang krijgen tot after-sales diensten, toekomstige OS updates ontvangen, en nog veel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.