Luuk Smits
Luuk Smits

Review: ZTE Miracle AX3000 Pro

Luuk Smits beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Makkelijk op te zetten.
  • Simpele handleiding.
  • Hoge snelheden.
  • Lage prijs.

THE BAD

  • Product voelt goedkoop aan.
  • Weinig WAN/LAN poorten.
  • NFC met alleen non-IOS devices.

ZTE heeft met de opkomst van Wifi 6 een goedkope router op de markt gebracht, met een prijs van €99,- is dit nog best een goede deal. De router heeft ook wat opmerkelijke features, zoals de mogelijkheid om je non-IOS apparaat met NFC te verbinden met de router. Een snelheid die kan oplopen tot wel 3000mbps over dual-band Wifi 6 support.

Ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met de router was boven gemiddeld. Ik heb de router aangesloten en meteen een speedtest gedaan, hieruit kreeg ik een downloadsnelheid van 380mbps en een uploadsnelheid van gemiddeld 35mbps. snelheden die beide niet verkeerd zijn. Er word geadverteerd met snelheden tot en met de 3000mbps, dat is een leuke feature alleen heeft niet elke provider de mogelijkheid om zulke snelheden te halen. De router was ook heel erg gemakkelijk op te zetten met een fijne simpele uitleg. Je hoeft geen IT-expert zijn om de router werkende te krijgen.

Unboxing

De Unboxing van de AX3000 pro is vrij simpel, aan de linkerkant van de doos heb je de router in een plastic omhulsel. Aan de rechterkant heb je een langwerpig doosje met daarin een adapter en een ethernet kabel. Dat zal ook het enige zijn wat je nodig hebt omdat de router vrij simpel is op te zetten. Je plugt de adapter en je ethernetkabel in en je hebt wifi.

Design

Het design van de router is ook heel simpel. Het ziet eruit als een standaard router maar voelt wel breekbaar aan. Het heeft 4 inklapbare antennes op de achterkant waar zich ook 2 LAN poorten, 2 WAN/LAN poorten, een power input en een WPS knop bevinden. Daarnaast vind je op de voorkant van de router een NFC logo waar je dus met een Android telefoon verbinding kunt maken.

Conclusie ZTE AX3000 Pro

De router is voor zijn prijs een hele goede deal, je hebt alle mogelijkheden die je met een duurdere router ook zou hebben. Het hebben van wifi 6 compatibiliteit is altijd goed. Daarentegen vind ik de router een beetje goedkoop aanvoelen. Je krijgt niet veel meegeleverd met de router omdat het heel makkelijk is op te zetten. Ook heeft de router maar 4 poorten dus er is weinig ruimte om veel apparaten een bedrade verbinding te geven.

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Amazon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.