Logo GadgetGear.nl
Job Simulator
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Job Simulator (Meta Quest)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Enorm veel humor
  • Leuke vormgeving
  • Leuke opdrachten
  • Blijft kinderen eindeloos boeien

THE BAD

  • Volwassenen zijn na een uurtje of 10 echt wel klaar met spelen

Deze week zoomen we in op gamen in VR. Vandaag in de spotlights staat een ware klassieker; Job Simulator. De game is al wat jaartjes oud, maar anno 2022 nog steeds heerlijk om te spelen op de Meta Quest VR brillen.

Het is 2055. Al onze werkzaamheden zijn overgenomen door computers. De enige manier om nog wat spanning te ervaren is door een job simulator aan te zetten en te ervaren wat het ooit was om tot de werkende klasse te behoren.

Wanneer je de game start, zie je de centrale console van de job simulator. Daarnaast liggen een aantal gamecassettes die ons doen terugdenken aan de klassieke Nintendo’s en SEGA’s. Je kiest de cassette met de baan die je wilt ervaren, ramt hem in de machine en haalt de hendel over om in de gekozen baan terecht te komen.

Al snel zweeft een computer voor jouw neus die je opdrachten begint te geven. In mijn geval is mijn eerste ervaring op kantoor, maar er zijn ook keuken, supermarkt en garagebaantjes om uit te proberen. Het begin allemaal met het aansluiten van de computer. Die heeft stroom nodig en zowel de monitor als de computer zelf moeten aangezet worden. Oja, en dan moet je nog inloggen. Gelukkig staat het wachtwoord op een post-it die op de monitor is geplakt. Eigenlijk zoals het hoort. Al snel ben je bezig om personeel aan te nemen en documenten te vernietigen. Ondertussen geeft de game je alle mogelijkheden om onzin uit te halen en te spelen met de physics van de kantooromgeving.

In omgevingen als de keuken en de garage is het niet anders dan op kantoor. Je hebt een kerntaak, maar de omgeving levert al snel een berg afleiding op, waardoor je al snel maar een beetje aan het aanklooien bent.

Heb je eenmaal alle scenario’s voltooid, dan kom je in de infinite shift modus. Daarbij krijg je non-stop taken op je afgevuurd en dat is het moment waarop Job Simulator toch echt meer als een baan gaat aanvoelen…

Job Simulator werkt niet alleen met de controllers van de quest, maar ook met hand herkenning. En dat tilt deze hele ervaring een heel niveau verder omhoog.

Conclusie Job Simulator

Job Simulator is er als game echt om een glimlach op je gezicht te toveren… maar die blijft niet voor eeuwig. Op het gegeven moment ben je door de berg met onzin heen en gaat de game teveel op entertainment. Voor mij als volwassene tenminste. Mijn kids spelen ook veel met de Meta Quest en zijn na maanden nog steeds verzot op de onzinmomenten binnen die paar baantjes die Job Simulator te bieden heeft.

Compatibility: Meta Quest – Meta Quest 2 – Meta Quest Pro – €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.