Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Devolo WiFi 6 Repeater 3000

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Repeater of access point
  • Compact
  • Duidelijke signaal LED
  • Snelle installatie

THE BAD

WiFi repeaters zijn er al jaren. Devolo springt nu in het gat van de WiFi 6 repeaters. Die zijn nog best schaars. De Devolo WiFi 6 Repeater 3000 is het instapmodel uit de serie.

Specs

De Devolo WiFi 6 Repeater 3000 is een adapter met een 2×2 MIMO antenneconfiguratie. Over 5GHz verplaatst de adapter maximaal 2.400Mbps en over 2.4GHz 574Mbps. Via OFDMA kan de adapter meerdere datastreams opbouwen over WiFi 6 terwijl MU-MIMO beschikbaar is voor oudere apparaten die een hoge snelheid vragen. Helaas kan de adapter geen gebruik maken van powerline internet om zo als acces point te werken. Daarvoor moet je shoppen in de Magic series van Devolo.

Ontwerp

Op de behuizing van de Devolo WiFi 6 Repeater 3000 zit een enorm signaal logo van groene LED’s. Hierop laat Devolo zien hoe goed of slecht het signaal met de WiFi bron is. Zo kun je de adapter verplaatsen over stopcontacten in de hoop het best beschikbare signaal te vinden. In de slaapkamer kun je er voor kiezen via het web portaal van de adapter de verlichting uit te zetten.

Installatie

Devolo belooft een installatie in 5 minuten. Aansluiten, op de WPS knop van de repeater drukken en op die van de router. Daarna nemen ze elkaars data over. Top. Wil je hem in accesspoint modus gebruiken, dan kan dat ook. Dan doorloop je de installatie via de app en kun je via de web interface van de adapter de accesspoint modus activeren. Je bent dan wel wat langer op weg.

Voor de fijnproevers kun je overigens zeer diep in detail duiken aangaande ondersteunde kanalen en andere opties voor het WiFi 6 netwerk. Ook snellere roaming kun je activeren, maar dan moeten wel alle WiFi punten in huis daar ondersteuning voor bieden. Devolo zet die optie standaard dus uit en dat snappen we.

Voor het access point maak je gebruik van de LAN aansluiting die op de adapter aanwezig is. Gebruik je hem als repeater, dan kun je de LAN aansluiting gebruiken om een apparaat zonder WiFi of met een oude WiFi sneller via een bedrade verbinding online te brengen.

De adapter biedt al de mogelijkheid om WPA3 in huis te gebruiken.

Het Devolo mesh ecosysteem

De Devolo WiFi 6 Repeater 3000 ondersteunt het mesh netwerk van Devolo. Gebruik je meerdere Devolo WiFi 6 adapters in huis, kunnen die zelf altijd de snelste dataroutes binnen huis kiezen. Via de Home Network App van Devolo krijg je meer inzicht in hoe dit is ingesteld.

Conclusie Devolo WiFi 6 Repeater 3000

De Devolo WiFi 6 Repeater 3000 is een zeer gemakkelijke repeater om even snel te installeren in jouw WiFi netwerk. Bovendien is de optie om ook in acces point modus te draaien naar mijn mening briljant in zo’n compact apparaat. Een gemakkelijke en relatief goedkoper manier dus om jouw WiFi 6 netwerk uit te bereiden.

Wil je een krachtigere en snellere repeater? Overweeg dan de Devolo WiFi 6 Repeater 5400. Die kost slechts vijf tientjes meer en levert daarvoor een wel heel veel beter systeem. De review daarvan lees je zeer binnenkort.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

  1. Hallo
    Ik heb een vraag onze router staat op zolder opde 2e verdieping nu heb k een Devolo 3000 repeater op de 1e verdieping en die doet het nu wil ik er nog 1 in de huiskamer bij maar deze krijg ik niet geconnect wat doe ik fout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.