Logo GadgetGear.nl
Samsung The Tarrace TV
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Meerdere TV fabrikanten gaan Samsung’s Tizen Smart TV platform gebruiken

Nadat LG succesvol haar WebOS platform aan andere TV producenten in licentie wist te geven, gaat nu ook Samsung deze weg bewandelen. Onder anderen Atmaca, HKC en Tempo hebben een licentie genomen.

Die fabrikanten zijn enorm groot in de budget TV markt en produceren zelf ook weer onder andere merknamen. Zo zijn deze merken onder anderen weer verantwoordelijk voor TV’s onder de merken Bauhn, Linsar, Sunny, Vispera. Merken die we hier in Nederland nog niet heel veel zien.

Samsung is sinds 2021 al bezig om haar Tizen OS in licentie te geven. Tizen is Samsung’s antwoord op Android, maar alleen in gebruik op apparaten anders dan smartphones. Dit jaar wordt het smart TV platform 10 en zien we dus de eerste andere merken met Tizen TV’s de markt op komen. De fabrikanten krijgen met deze stap ook de mogelijkheid om Bixby en het Samsung TV streaming platform beschikbaar te stellen aan gebruikers. Samsung schat dat er op dit moment al 200.000.000 Tizen apparaten in gebruik zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.