Logo GadgetGear.nl
Google Stadia Controller
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Fans vragen Google om Stadia controllers te unlocken

Google kondigde afgelopen maand aan de stekker uit haar Stadia dienst te trekken. Hoewel Google ook liet weten gamers volledig terug te betalen voor zowel soft- als hardware, willen gamers net iets meer dan Google… en dat is best logisch.

Google heeft een enorme berg controllers voor de Stadia dienst laten produceren. Die beschikken allemaal over USB-C en over Bluetooth. Google gebruikt de Bluetooth antenne echter voor een eigen 2.4GHz low latency verbinding die met beperkte, Stadia ondersteunende hardware, compatible is.

Gamers vragen nu aan Google om die verbinding om te zetten naar een reguliere bluetooth verbinding, zodat de controller met veel meer hardware verbonden kan worden. Op die manier kunnen de controllers na de ondergang van Stadia alsnog gebruikt worden om mee te gamen en wordt een grote berg eWaste voorkomen. Het zou een heel duurzame stap zijn vanuit Google.

Google heeft het wel al eerder mogelijk gemaakt om de Stadia controller via USB-C als universele controller te gebruiken. Het openstellen van Bluetooth staat al wel langer op de lijst van Google om te doen, maar het lijkt gamers nu echt te lang te duren.

Voor Google zou de overstap naar bluetooth nog een bijkomend voordeel kunnen hebben. Hoe eerder gamers afschakelen van Stadia, hoe minder kosten het maakt in de laatste periode van de dienst. Het snel beschikbaar stellen van bluetooth zou gamers kunnen aanmoedigen om eerder te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.