Logo GadgetGear.nl
Facebook Marketing
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Facebook levert kleine 25% beurswaarde in

Wat moet je doen als het slecht gaat? Kosten besparen. Wat doet Facebook? Investeren. Het netwerk is immers groot te worden door gebruikers naar binnen te harken zonder verdienmodel en het kwam allemaal goed. Anno 2022 zijn investeerders het hier alleen niet mee eens.

Vandaag leverde Meta, het moederbedrijf van Facebook, dan ook fors in. De koers van Facebook zakte terug naar het niveau van 2016, dat is een kleine 25% lager dan eerder deze week. Ofwel $80 miljard aan waarde verdwenen.

Gaat het dan echt zo slecht met ’s werelds blauwste sociale netwerk? Nee, dat zeker niet. Meta registreerde nog steeds een nettowinst van 4.4 miljard. Net iets minder dan de helft in vergelijking tot een jaar eerder. Er is dus spraken van een terugval in winstgroei, maar zeker niet in verliezen. Dit in een periode waarin de kosten ook nog eens met 19% zijn gestegen en Meta al een vacaturestop heeft om de uitgaven in toon te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.