Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Europa nog niet voor overname Activision-Blizzard door Microsoft

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan het grote Activision-Blizzard over te willen nemen. Met een bod van $68,7 miljard op tafel ligt er een mooie bonus voor de verkopende aandeelhouders, maar Europa moet nog goedkeuring geven voor de overname.

Op dit moment is de status dat de Europese mededingingsautoriteit de concurrenten van Microsoft en Activision-Blizzard uitvraagt over de gevolgen van de overname. Europa is bang dat de concurrentie wordt beperkt doordat de games van Activision-Blizzard nu nog op alle platforms verschijnen. Toch heeft Microsoft met titels als Minecraft al meerdere keren bewezen andere platformen en appstores gewoon te bedienen.

Microsoft koopt al jaren game developers op. De meest recente grote overname was die van Bethesda, waarmee Microsoft onder anderen eigenaar werd van epische titels als Doom en Wolfenstein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.