Logo GadgetGear.nl
10e generatie Apple iPad
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple lanceert nieuwe iPad; kleurrijk en met geheel nieuwe camera

Apple heeft vandaag twee nieuwe iPads geïntroduceerd. Een 10.9 inch ‘normale’ iPad in vier leuke kleurtjes en een nieuwe iPad Pro. Eerst het nieuws over de kleurrijke ‘gewone’ iPad.

Vandaag heeft Apple een nieuwe iPad-versie uitgebracht, die een volledig schermontwerp en een 10,9-inch Liquid Retina-display heeft. De nieuwe iPad heeft een A14 Bionic chip als hart. Deze chip verbruikt tijdens het gebruik minder energie, waardoor de batterij steeds beter wordt. Met de 12 MP ultragroothoekcamera aan de lange rand van de voorkant kun je videogesprekken opnemen en met de verbeterde 12 MP camera aan de achterkant maak je scherpe, duurzame foto’s en 4K-video’s. Een USB-C-poort helpt af en toe met accessoires, WiFi 6 maakt verbindingen nog sneller en modellen met data sim hebben een supersnel 5G ingebouwd. Handig om onderweg online te blijven. Het Magic Keyboard Folio, welke speciaal voor de nieuwe iPad is gemaakt, heeft een handig trackpad en is gemakkelijk te gebruiken.
Natuurlijk zit er ook een quote in het Apple persbericht. “Het is fantastisch dat we ons meest geavanceerde iPad-assortiment ooit kunnen uitbreiden met de volledig vernieuwde iPad”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Met een groot 10,9-inch Liquid Retina-display, krachtige A14 Bionic-chip, de allereerste camera aan de lange zijde van de voorkant, snelle draadloze verbindingen, USB-C en ondersteuning voor geweldige accessoires zoals de nieuwe Magic Keyboard Folio biedt deze iPad echt waar voor je geld. Hij is veelzijdiger en gewoon leuker.”
Moderne audio en video
Voor het eerst is de camera aan de voorkant op een iPad aan de lange zijde. Dit houdt in dat je constant recht in de camera moet kijken, of je nu een FaceTime-gesprek voert of een video opneemt voor je sociale media kanaal. Met een 12 MP-sensor en een gezichtsveld van 122 graden ondersteunt de ultragroothoekcamera aan de lange kant van de voorkant Center Point, waardoor de camera met je meebeweegt en automatisch in- en uitzoomt terwijl je beweegt. Afbeeldingen met een hoge resolutie en gedetailleerde 4K-video kunnen worden vastgelegd met behulp van de verbeterde 12 MP groothoekcamera aan de achterkant van de iPad, die ook 240 frames per seconde slo-mo-video ondersteunt.
Om achtergrondgeluid te verminderen, werken de twee microfoons in perfecte harmonie met de camera’s om audio te verzamelen bij een Facetime gesprek. Video’s kijken moet een geweldige ervaring zijn volgens Apple vanwege het grotere scherm van de iPad en de krachtige stereoluidsprekers in een horizontale configuratie. We hopen dit binnenkort zelf te teten.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPad kan vanaf vandaag, 18 oktober, worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 28 landen en regio’s (waaronder de VS), en ligt vanaf woensdag 26 oktober in de winkel.
Wi-Fi-modellen van de nieuwe iPad zijn verkrijgbaar vanaf € 589 en Wi-Fi + Cellular-modellen zijn er vanaf € 789. De nieuwe iPad is verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze, geel en zilver met een capaciteit van 64 GB of 256 GB.
Apple Pencil (1e generatie) is compatibel met de nieuwe iPad. Voor het koppelen en opladen heb je een nieuwe USB-C-naar-Apple-Pencil-adapter nodig. Deze wordt standaard meegeleverd met de nieuwste versie van Apple Pencil (1e generatie) voor € 119.
Heb je al een Apple Pencil (1e generatie)? Dan is de USB-C-naar-Apple-Pencil-adapter afzonderlijk verkrijgbaar voor € 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.