Adobe Photoshop
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adobe MAX: Nieuwe AI en samenwerkingsmogelijkheden in Photoshop

Tijdens Adobe MAX presenteerde Adobe een aantal grote updates aan de klassieker Photoshop. Zowel voor de offline versie van het pakket als de browser-based versie van Photoshop.

Photoshop in de browser

Adobe kondigde aan dat de browser versie van Photoshop weer een stuk krachtiger is geworden en nieuwe grafische mogelijkheden heeft gekregen. Je kunt nu in één click de complete achtergrond uit een afbeelding verwijderen. Ook kun je nu maaskers gebruiken tijdens het brushen om met hogere precisie wijzigingen aan te brengen.

De browserversie van Photoshop gaat heel belangrijk worden voor Adobe. Als creatieve ontwerper heb je namelijk geen hoge hardware investeringen meer nodig en heb je ook minder last van fabrikanten als Apple die het onmogelijk maken meer storage aan een systeem te koppelen. Daarnaast levert het Adobe meer controle op over de verstrekte licenties. Een online account is gemakkelijker dicht te zetten en te beschermen dan de desktop software.

Share for Review (Beta)

Met de nieuwe mogelijkheid Share for Review is het mogelijk om jouw creaties vanuit Photoshop met opdrachtgevers te delen. Die kunnen dan direct feedback geven op jouw creaties. Opdrachtgevers kunnen feedback geven via een weblink en hoeven geen CC abonnement te hebben om dit te doen.

One Click Delete and Fill

Het wordt in de online versie mogelijk om in één keer een object te selecteren en te verwijderen waarbij de server van Adobe direct een content aware fill uitvoert.

Photoshop desktop

Natuurlijk blijft de desktop app voorlopig nog wel beschikbaar. Daarin zien we vooral veel AI verbeteringen naar Photoshop komen. Door AI beeldherkenning gaat het bijvoorbeeld mogelijk worden om complete luchtpartijen of haardossen in één klik te selecteren.

Photo Restoration Neural Filter (beta)

Bijzonder is her nieuwe restauratiefilter voor oudere foto’s. Deze kan beschadigingen op oude foto’s herkennen en op basis van machine learning invullen.

Photoshop iPad

Het lijkt er inmiddels op dat Photoshop op ieder platform een eigen route begint te volgen. Op de iPad zien we ook belangrijke verbeteringen. Content-Aware Fill is nu via een enkele tik uit te voeren en ook het verwijderen van achtergronden gaat nu gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.