Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

3D-printer aanschaffen? dit moet je erover weten!

Waarschijnlijk ben jij een persoon die interesse heeft in de 3D printer. Alleen is het namelijk nog wel even lastig waar je zo een 3D-printer kan aanschaffen en waar je allemaal rekening moet houden. Niet iedereen heeft een 3D-printer thuis waardoor het toch even lastig kan zijn om informatie te halen. Hierom wordt in deze blog uitgelegd waar jij een 3D-printer kan aanschaffen en waar je rekening moet houden wanneer je een 3D-printer hebt aangeschaft.

Waar kan je een 3D-printer aanschaffen?

Het kopen van een 3D-printer kan gemakkelijk bij filamentz. 3D-printen is een techniek die het mogelijk maakt om driedimensionale producten te produceren van een bouwtekening die digitaal verwerkt is. Door middel van kunststoffen wordt door de 3D-printer lagen opgebouwd die het uiteindelijke bouwtekening zal vormen. Een goede 3D printer is soms lastig te vinden door het aanbod op het internet. Hiervoor is er FIlamentz die geeft dan ook advies over printers. Daarnaast moet je bij het kopen onthouden dat het kopen van een 3D-printer niet goedkoop is. Je moet namelijk ook denken aan het kopen van 3D filament. Filament is een fijne draad dat nodig is voor de machine.

Punten waar je rekening moet houden bij het aanschaffen van een 3D-printer

Naast de 3D filament heb je ook PLA filament. PLA filament is het populairste filament type voor een 3D-printer. Het is namelijk gemakkelijker om mee te printen en is in verschillende kleuren beschikbaar. Dus als je een ontwerp wil maken met verschillende kleuren. Dan is PLA filament de beste keuze. Hiernaast moet je ook rekening houden met het onderhouden van de printer. De onderdelen van printer kunnen af en toe wel eens naar mate van gebruik verslijten. Daardoor zal het product van jouw ontwerp naarmate van tijd ook achteruit gaan, en dat wil je natuurlijk voorkomen hebben.  

Kortom, als eerste wanneer je interesse hebt in een 3D-printer moet je bewust zijn van de kosten die er bij lopen. De printer is in het algemeen al gemiddeld 500 euro en daarbij spelen ook kosten omtrent onderhoud en spullen. Zo zijn er verschillende filament types voor de 3D-printer. Het ligt dan net aan wat voor ontwerp je wil printen. Daardoor is 3D printen niet een goedkope hobby om uit te oefenen. Daarom kan je gemakkelijk bij filamentz alles kopen omtrent 3D-printen. Vanaf het kopen van een printer naar het onderhouden van de printer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.