Ugreen Nexode 140W Charger
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ugreen lanceert 140 Watt en 45 Watt GaN laders

Laders voor mobiele apparaten worden steeds krachtiger. Zeker nu ook steeds meer laptops overschakelen op USB-C, is dat meer dan welkom. Zo ook de nieuwe 140 Watt lader van Ugreen.

Ugreen Nexode 140W Charger

De Ugreen Nexode 140W Charger is een lader die over drie poorten maximaal 140 Watt te verdelen heeft. Hiervoor maakt de lader gebruik van de PowerDelivery 3.1 standaard. Ondanks de drie aansluitingen, presteert Ugreen het om 22% kleiner te zijn dan de originele Apple 140 Watt lader voor de MacBook Pro, waar alleen een enkele USB-C aansluiting op zit. Om de lader veilig te houden, zit er een thermische beveiliging op die 200 keer per seconde de temperatuur van het laadsysteem meet en eventueel de laadstroom onderbreekt.

Ugreen heeft ook nog een stukje groen verhaal. Ugreen laat haar chipsets produceren Navitas die gemiddeld 4 kilo minder CO2 uitstoot per chip in vergelijking tot andere fabrikanten. Al wordt dat niet heel breed onderbouwd in het persbericht.

Van boven naar beneden krijg je op de USB-A poort maximaal 22.5 Watt aan stroom. De middelste USB-C levert maximaal 100 Watt en de onderste maximaal 140 Watt. Sluit je meerdere apparaten aan, zal de lader zelf de beschikbare 140 Watt over de poorten verdelen.

Ugreen Nexode Mini 45W Charger

Ugreen introduceerde onlangs ook de Nexode 45W GaN Charger. Een mini lader met twee USB-C poorten en een maximale capaciteit van 45 Watt. Ook deze zou weer 36% kleiner zijn dan het Apple origineel.

Ugreen Nexode Mini 45W Charger

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.