Logo GadgetGear.nl
SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer snel
  • Veilige data-opslag
  • Extreem rugged
  • Lekker compact

THE BAD

  • Compatibiliteit met Android lijkt een probleem

Een rugged monster voor on the go, dat is de nieuwe SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB. Met deze release laat moederbedrijf Western Digital haar expertise in de ontwikkeling van compacte NVMe SSD’s zien.

Unboxing

Western Digital verpakt de SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB met documentatie en (echt heel netjes) twee USB kabels. USB-A naar USB-C en USB-C naar USB-C. Mooi compleet dus.

SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB

SanDisk formatteert de drive netjes met exFAT zodat we hem direct kunnen gebruiken op PC, macOS en Android… al komen we zo op die laatste terug.

Op de drive staat ook SanDisk Unlocker. Een stukje software waarmee je de inhouden van de drive kunt versleutelen.

SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB

Design

Qua design is de SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB een externe SSD volgends de designprincipes die we al jaren kennen van SanDisk. We hebben hier op de redactie al diverse voorgangers in deze rugged series mogen testen die na jaren allemaal nog steeds in gebruik zijn bij onze redactieleden. Het ontwerp is namelijk stof- en waterdicht. Iets dat hier goed van pas komt 🙂

SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB
Links de SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB, rechts een ouder 500GB model.

SanDisk Unlocker

De SanDisk Unlocker software blijkt in de praktijk enorm handig. Op zowel macOS als onder Windows kan de applicatie direct worden gestart. Je kunt jouw computer en profiel op de computer als vertrouwd aangeven, zodat je niet steeds het wachtwoord hoeft in te voeren. Slim!

SanDisk Unlocker

Onder Android is het echter een heel ander verhaal. Afhankelijk van het toestel, kan het zijn dat jouw toestel in een reset loop terechtkomt. Dat ervaren we bijvoorbeeld bij de OnePlus 10 Pro. Ook de SanDisk Memory Zone app knalt er alleen maar login errors uit op de drive.

Prestaties

Qua prestaties belooft SanDisk een lees- en schrijfsnelheid van 2.000MB per seconde. We zijn tot de conclusie gekomen dat dat sneller is dan wat onze Intel macBook Pro nog aan kan. Dus we hebben helaas geen volledige benchmark. Daar gaan we dus snel wat aan doen. Je houdt een complete benchmark tegoed van ons. Wel zien we bij het herhalen van deze 5GB load test, dat de drive mooi constant blijft met de metingen.

SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB Benchmark

Conclusie: SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB

De SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB gaat harder dan onze Intel MacBook Pro aan kan en dat is natuurlijk wat we graag zien… al zouden we je veel liever exacte metingen hebben gegeven in de review. Eigenlijk is het vooral jammer dat Android echt heel veel moeite heeft om met deze drive overweg te kunnen. Hier zijn met SanDisk Unlocker echt nog wel stappen te maken en dat is eigenlijk het enige dat deze verder echt heerlijke drive, punten kost.

SanDisk Extreme Pro Portable SSD 1TB kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.