Logitech Signature M650 Muis Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Logitech Signature M650 Muis

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Fijne muis
  • Werkt op vele oppervlakken
  • Fijn scrollwiel

THE BAD

Hij is gemaakt voor kleine tot middelmaat handen, maar vooral lekker compact voor onderweg en voorzien van de Logi Bolt adapter voor een veilige dataverbinding met jouw computer. Ik heb het over de Logitech Signature M650 Muis.

Unboxing

De muis komt met Duracell batterij en Logi Bolt USB ontvanger. Die Logi Bolt zorgt ervoor dat de dataverbinding tussen muis en computer extra wordt beveiligd. Die dataverbinding loopt over 2.4 GHz. Verder krijg je nog wat documentatie. Meer hadden we ook niet verwacht van Logitech. Handig is trouwens dat je de Logi Bolt USB dongle opbergt in de muis zelf.

Logitech Signature M650 Muis

Design

De Logitech Signature M650 Muis is verkrijgbaar in een witte en donkergrijze uitvoering. Die laatst hebben wij getest. De knoppen van deze muis zijn lekker clicky. Bij de duim heb je twee extra navigatieknoppen. Dat is gewoon heel handig.

Qua formaat is deze muis dus gericht op kleinere tot middelgrote handen. Tijdens deze test kom ik er dan ook achter dat mijn handen voor Logitech redelijk groot zijn. Maar met een klauwgreep, valt de muis ook dan erg goed te bedienen.

Logitech SmartWheel

Het lijstje USP’s voor deze muis is niet zo heel groot. Het komt vooral neer op het Logitech SmartWheel. Dit scrollwiel kennen we al van eerdere muistests bij Logitech. Wanneer je langzaam aan het wiel draait, scroll je bijna regel voor regel door je documenten. Door er een flinke slinger aan te geven, scroll je op hoge snelheid door lange documenten en websites. In het begin is dat altijd even wennen, maar het voelt al snel erg comfortabel aan.

Logitech Signature M650 Muis

Batterijduur

Qua batterijduur valt helaas nog niet veel te vertellen over deze muis. We werken er nu een paar weken mee en het einde lijkt nog niet in zicht. Mocht dit tegenvallen, updaten we deze review later in het jaar.

Hoewel een batterij een goedkopere oplossing is om een muis van stroom te voorzien, is het wat mij betreft ook wel een handige oplossing. Hoewel het niet heel duurzaam is, is het stiekem wel handig om een batterij gewoon te vervangen wanneer deze leeg is.

Logitech Signature M650 Muis

Logi Options+

Wij ontvingen de Logitech M625 muis gelijktijdig met het K625 keyboard. Beiden kwamen met een Logi Bolt USB adapter. Mt behulp van de Logi Options+ app konden we keyboard en muis probleemloos met één Logi Bolt ontvanger verbinden. Dat scheelt weer een USB poort. Bovendien krijg je meteen een wizard die je door de knoppen heen helpt en waarmee je ook het gedrag van de muis verder naar eigen hand kunt zetten. Ideaal.

Conclusie Logitech Signature M650 Muis

De Logitech Signature M650 Muis kwam vlak voor mijn vertrek naar de IFA in Berlijn binnen. Die ging dus mee in de tas naar Berlijn. Het is jammer dat de Logi Bolt connector nog niet voor USB-C beschikbaar is. Hierdoor gebruik ik de muis in combinatie met mijn MacBook toch vooral via Bluetooth. Alleen wanneer ik op kantoor zit met het Logitech Signature K650 toetsenbord gebruik ik de Logi Bolt omdat ik dan ook een dock gebruik. Dus eigenlijk hebben we één wens. Maar die Logi Bolt geschikt voor USB C… inderdaad. We hebben totaal geen klachten over de muis zelf. Die is verder heel erg prima.

Logitech M650 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.