Samsung Odyssey OLED G8
Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Samsung toont nieuwe Odyssey gaming monitor

Samsung slaat de Gamescom in Keulen over om haar nieuwste gaming monitor een kleine week later tijdens de IFA in Berlijn te presenteren. Het gaat om de Samsung Odessey OLED G8.

Samsung rate haar gaming monitor op een fantastisch lage latency van 0,1 ms in combinatie met 175Hz. Met andere woorden, het is een extreem vlotte 24” monitor. Voor de beeldplaat wordt de Quantum Dot technologie ingezet, in combinatie met OLED.
Het gaat om een ultrawide met een resolutie van 3.440×1.440 pixels op een 21:9 beeldverhouding. De monitor kan 99,3% van het DCI kleurengamma laten zien en buigt met een 1.800R kromming om je heen. De monitor is dan ook voorzien van VESA 400 waardoor hij wel heel geschikt is voor gaming, maar net iets minder dan voor beeldbewerking.

Samsung Odyssey OLED G8 Achterkant

Samsung maakt de monitor meteen smart met Samsung Smart Hub en Samsung TV Plus. Hierdoor kun je ook zonder computer werken en TV kijken op de machine. Je kunt via de IoT hub zelfs je smart home aansturen vanaf het scherm. Let wel op dat je voor vele functies ook een Samsung smartphone nodig hebt.

Een prijskaartje heeft de Samsung Odyssey G8 nog niet meegekregen. Hij wordt in december in Nederland verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.