Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

DJI lanceert Osmo Action 3; het GoPro alternatief?

DJI – bekend van de drones – introduceert de Osmo Action 3. Toevallig (?) exact op dezelfde dag dat actie camera marktleider GoPro hun Hero11 Black edition versies introduceert. We hopen ze spoedig met elkaar te kunnen vergelijken.

De Osmo Action 3 heeft een batterij die gebruikers in staat stelt extreme omstandigheden te doorstaan en heeft ingebouwde ondersteuning voor verticale opnamen. Hiermee is de wild de Osmo Action 3 de meest veelzijdige, robuuste en betrouwbare actiecamera zijn.

Een batterij voor het extreme

Osmo Action 3 is ontworpen als een de camera voor het vastleggen van een actieve en avontuurlijk levensstijl. Dit begint met een 1770 mAh accu waarmee de camera tot 160 minuten kan opnemen. De accu is bestand tegen temperaturen tot -20°C (-4°F) en laadt op van 0-80% in slechts 18 minuten en 0-100% in 50 minuten, dankzij de snel laad functie. Deze ondersteuning is een primeur voor actiecamera’s aldus DJI.

Avontuur, nu ook verticaal

Een wereld gedreven door sociale media heeft een verticale manier nodig om meeslepende actie op beeld vast te leggen. Met een ingebouwd montagesysteem kan de camera zich onmiddellijk en veilig vastklemmen aan onder andere een stuur of helm. Het snelspansysteem dat voor het eerst te zien was in de Action 2 is geoptimaliseerd door het toevoegen van inkepingen voor een vergrendelde, schokbestendige grip. Een nieuw horizontaal-verticaal beschermend frame brengt deze snelbevestigingstechnologie in een verticale oriëntatie. Dankzij een stevige, betrouwbare grip die bestand is tegen stoten, tuimelen en brekende golven, houdt de Osmo Action 3 de meest extreme momenten in het frame.

Dynamische beeldverwerking

Het 1/1,7-inch beeldverwerkingssysteem maakt opnamen in 4K/120 fps, biedt een 155° superbreed beeldveld en filmt vloeiende beelden met een hoogwaardig EIS-suite. Een verbeterd warmtebeheersysteem maakt continue 4K/60fps-opnamen mogelijk totdat de batterij leeg is, waardoor het oververhittingsprobleem wordt opgelost. De D-Cinelike Color Mode is beschikbaar in de video-, slow-motion- en timelapse-modi voor wie meer ruimte wil om te bewerken in de postproductie. En voor degenen die bereid zijn om dieper te duiken, is de Osmo Action 3 waterdicht tot op een diepte van 16 meter zonder dat er een extra behuizing nodig is.

Wordt gezien en gehoord, luid en duidelijk

De Osmo Action 3 is enerzijds een robuuste camera voor actie met hoge intensiteit en anderzijds voor vloggers en streamers. Osmo Action 3 is de eerste actiecamera met dubbele touchscreens, zodat gebruikers vanuit elke hoek toegang hebben tot de instellingen terwijl de camera in de perfecte positie blijft. Drie-mic stereo-opname vermindert windruis en verbetert de geluidskwaliteit van de opnamen. Wi-Fi Livestream ondersteunt 1080p/30fps, 720p/30fps en 480p/30fps, en het pauzeren van de opname tijdens de stream. UAC/UVC Webcam-ondersteuning biedt video en audio van hoge kwaliteit voor conferentiegesprekken en livestreams. Bijzonder is dat DJI geen melding maakt van ondersteuning van hun eigen draadloze microfoonsysteem. Wel is er sprake van de USB-C mic ondersteuning…

DJI Mimo en LightCut: Twee manieren om te creëren

De Osmo Action 3 maakt verbinding met de DJI Mimo smartphone app via Wi-Fi of Bluetooth voor nog meer functionaliteit, waaronder een live feed van de camera, verschillende verhaalsjablonen, snelle in-app bewerking, en meer. Daarnaast is de LightCut video-editor app geoptimaliseerd voor gebruik met de Action 3. De app kan automatisch clips selecteren en deze op intelligente wijze koppelen aan sjablonen om videobewerkingen te genereren die meteen klaar zijn om te delen. Tot nu toe was de GoPro app Quik de beste app op dit gebied. We hopen t snel te testen.

Prijs en beschikbaarheid

De Osmo Action 3 is vanaf vandaag verkrijgbaar bij store.dji.com en de meeste geautoriseerde retail partners in verschillende configuraties. De Osmo Action 3 Standard Combo is verkrijgbaar vanaf 359 EUR/ 309 GBP en omvat de Osmo Action 3, één Osmo Action 3 Extreme batterij, het Osmo Action 3 horizontaal-verticaal beschermframe, de Osmo Action 3 Quick-Release Adapter Mount, en de Osmo Flat Adhesive Base. De Osmo Action 3 Adventure Combo kost 459 EUR/ 399 GBP en omvat de Osmo Action 3, drie Osmo Action 3 Extreme batterijen, het Osmo Action 3 Horizontaal-Verticaal beschermframe, twee Osmo Action 3 Quick-Release Adapter Mounts, een Osmo Flat Adhesive Base, en de Osmo Action 3 Multifunctionele batterijhouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.