Logo GadgetGear.nl
Xiaomi CyberOne
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi presenteert echte Android voor thuis, de CyberOne

Xiaomi presenteerde gisteren haar eerste androïde voor thuis. Het gaat om de nieuwe Xiaomi CyberOne die wordt toegevoegd aan de lijn Cyber robots.

CyberOne komt daarmee naast de eerder dit jaar gepresenteerde CyberDog te staan. CyberOne is gemaakt om als mens-achtige in het huishouden mee te bewegen met een spierkracht (torsie) van 300Nm. Per arm kan de robot 1,5 kilo tillen. De robot legt jouw huishouden in 3D vast om zo goed te navigeren en kan ook jouw emoties herkennen. Met 177CM is de robot in Azië van flink formaat. De machine weegt 52 kilo en met de armen heeft deze een spanwijdte van 168 centimeter. Wanneer de robot loopt, legt deze 50CM per seconde af.

Xiaomi CyberOne

Met de introductie van de Xiaomi CyberOne is het Chinese bedrijf haar Amerikaanse rivaal Tesla voor. Die teaste afgelopen week wel een afbeelding van haar robot, maar Tesla heeft nog geen echt werkend prototype op de markt weten te zetten. Tesla openbaarde haar robot programma in september van 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.