Gemiddelde binnentemperatuur Europa 2022
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Tado signaleert stijgende binnentemperatuur in de zomer van 2022

Tado kennen we vooral van de slimme thermostaten. Met thermostaten in 440.000 Europese huishoudens, weet het bedrijf interessante statistieken te verzamelen. Zo was de gemiddelde binnentemperatuur in Europa 24,4ºC. Net iets warmer dan de 23,6ºC in Nederland.

Deze temperatuur werd gemeten tussen 12:00 en 18:00 in ieder land. In 2020 lag de gemiddelde binnentemperatuur in Europa met 23,8ºC een aangenaam stukje lager dan dit jaar. Hoe dan ook, we hebben het nog lang niet zo beroerd als in Italië. Daar steeg de gemiddelde binnentemperatuur in juni naar 27,8ºC.

Gemiddelde binnentemperatuur Nederland 2022

In Nederland werd het onderzoek uitgevoerd in 72.328 huizen en kwamen we dus op een gemiddelde van 23,6ºC. Het koelst bleef het in Noord-Nederland met gemiddeld 22,8ºC.

Uiteraard voedt deze stijgende hitte de vraag naar airconditioning in reguliere huizen. Goed nieuws voor de fabrikant van de slimme thermostaten daar ze ook thermostaten hebben die de airco kunnen aansturen.

Tado kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.