Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy Fold4 en Duurzaamheid
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung’s nieuwe Galaxy’s zijn duurzamer geworden

Gisteren nam Samsung de tijd om haar nieuwe generatie foldables te presenteren. Samsung legt bij de presentatie de klemtoon vooral bij de duurzaamheid van deze nieuwe generatie.

Galaxy fort he Planet

Samsung knalt haar nieuwe duurzaamheidsinitiatief onder de noemer Galaxy for the Planet. Als één van de grootste smartphoneproducenten kan Samsung op dit front echt de toon zetten en enorme besparingen voor het milieu realiseren.

De Galaxy Fold lijn is de lijn met de duurste toestellen en het is goed om te zien dat Samsung ook hier denkt aan het verwerken van afvalstromen in haar topproducten. Zo behoren ook deze Galaxy toestellen nu tot de Galaxy apparaten gemaakt met plastics afkomstig van afgedankte visnetten. Ieder jaar wordt 640.000 ton aan visnetten in zee gedumpt. Een deel daarvan komt nu dus netjes in jouw toestel terecht. Daarnaast werkt Samsung onder anderen met andere reststromen van materialen en biobased hars.

Betere verpakkingen

Ook de verpakkingen zijn verder aangepakt. Deze bestaan nu voor 100% uit gerecycled papier, maar benadrukt dat dit alleen voor de vlaggenschip galaxy devices is. Het budget en middensegment is waar de grote aantallen worden weggezet. Echter berekende Samsung dat met alleen de vlaggenschip verpakkingen al 51.000 bomen minder gekapt worden.

Ten opzichte van de eerste generaties, zijn de verpakkingen enorm geslonken. Het verschil met de laatste generatie verpakkingen is waarschijnlijk heel veel kleiner en wordt niet benoemd. De kleinere verpakkingen leveren enorme kosten- en milieubesparingen op tijdens transport omdat je meer toestellen in een enkele container kunt plaatsen. Tegen het einde van het jaar verwacht Samsung op deze manier 10.000 ton CO2 te hebben bespaard en dat is een enorm pluspunt.

Upcycling at Home (alleen in de VS, het VK en Korea)

Samsung presenteerde nog een bijzonder initiatief. Voor smartphones waar het geen normale software updates meer voor uitbrengt, is er nu upcycling at home. Daarmee verander je jouw goede, maar gedateerde smartphone in een iOT product. Zo kun je jouw oude smartphone inzetten om de luchtkwaliteit te meten, je huisdieren in de gaten te houden en meer. Hiervoor brengt Samsung een speciale software uit die de verouderde software op jouw apparaat volledig vervangt. Of en wanneer we dat ook in Nederland kunnen, is helaas nog onbekend. Een mooi initiatief is het zeker.

Ook voor wie wel afstand kan doen van haar device, doet Samsung aan upcycling. Zo worden oude Galaxy devices voorzien van software waarmee het medische apparatuur wordt. De toestellen komen dan in Vietnam, Marokko, India en Papoea-Nieuwp-Guinea terecht.

Samsung Galaxy Fold kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.