Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Russen prijzen DJI drones als symbool voor moderne oorlogsvoering

Het Chinese DJI blijft dan wel claimen dat haar drones ontwikkeld zijn voor non-militair gebruik, na een ban door het leger in de VS, zijn het nu de Russen die het merk prijzen. Dat helpt DJI, ook eigenaar van Hasselblad, totaal niet.

De geruchten gingen al langer dat Rusland gebruik maakte van DJI drones tijdens de invasie van Oekraïne. Het Russische leger prijst de drones nu omdat ze bijdragen aan de nauwkeurigheid van Russische artilleriebeschietingen. Dit ‘compliment’ ligt in lijn met de sterke toename van de verkopen van DJI drones in Rusland in juni van dit jaar. Dit terwijl DJI zich altijd afzijdig heeft verklaard ten opzichte van de oorlog. In plaats van partij te kiezen, lijkt DJI haar technologie liever aan beide kanten van het front te verkopen. Al blijft DJI roepen dat haar drones niet geschikt zijn voor gebruik in oorlogsvoering.

Ondertussen blijft de ban voor op DJI voor overheden in de VS van kracht. Daar blijft de vrees voor overheidsspionage door China groot, al is daar nog nooit bewijs voor geleverd. Hoe dan ook, deze aanbeveling vanuit het Russische leger zal de handelsrelaties van DJI in het westen geen goed doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.