Live a Live Packshot
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Live a Live (Nintendo Switch)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Enorm toffe instap-RPG
  • Niet al te ingewikkelde verhalen
  • Gemakkelijke gameplay

THE BAD

  • Doorgewinterde RPG spelers zullen deze game te eenvoudig vinden

Na een exclusieve release in Japan in 1994, komt Live a Live nu ook in Europa naar de gamer. Uiteraard in een Nintendo Switch remake.

Unieke RPG

Het gros van de RPG’s vertelt het verhaal vanuit een enkel persoon. Bij Live a Live ligt dit anders. Je krijgt meteen bij aanvang al zeven karakters om uit te kiezen. Allemaal anders qua persoonlijkheid, maar ook allemaal levend in een compleet andere tijd. Van de prehistorie tot aan de verre toekomst. Ieder karakter heeft niet alleen een eigen verhaal, maar ook een unieke vaardigheid.

Alle stemmen zijn netjes door stemacteurs ingesproken en Live a Live kent ook echt de nodige fijne humor, waarbij erg goed wordt ingespeeld op de situaties en omgevingen van de karakters. Leuk detail is de prehistorie waarin mensen nog niet konden praten. Ook dit heeft het team met gemompel en iconen creatief opgelost.

Grafisch zit Live a Live ook lekker in elkaar. De ontwikkelaars hebben dezelfde 2D stijl als voor Triangle Strategy gekozen en dat pakt heerlijk uit. Square Enix grijpt op deze manier vaker terug naar de graphics van haar eerste RPG’s en daar hoor je ons echt niet over klagen.

Gameplay

Als we het dan hebben over typisch Square Enix, dan is dat natuurlijk ook de gameplay. Zoals we van ze gewend zijn, is het turn-based vechten. Gelukkig heeft Square het battle systeem dit keer redelijk eenvoudig gehouden. Hierdoor kom je er snel in. Ook als je geen doorgewinterde RPG speler bent. Voor jonge kinderen betekent het wel dat ervaring met de Engelse taal erg belangrijk is. Het aantal echt uitdagende gevechten ligt niet super hoog en je moet uiteindelijk met veel karakters spelen, dus de makers proberen het lekker comfortabel te houden. Misschien is dit ook het enige puntje voor kritiek. Want iemand met veel ervaring in het genre kan zich wellicht een tikje vervelen tijdens deze gevechten.

Speelduur

De gemiddelde RPG heeft een wat lage replayvalue, maar maak je niet al teveel zorgen over Live a Live. Ieder verhaal speel je in zo’n 2 uur door. Dat is al 14 uur gameplay en de uitkomsten zijn ook echt super rewarding. Vooral wanneer je ze daadwerkelijk allemaal hebt doorgespeeld.

Conclusie: Live a Live

Live a Live is een RPG zoals weinig anderen ooit geproduceerd zijn. Misschien kunnen we dit het beste een RPG-Lite noemen. Omdat je met weinig tot geen ervaring in het genre nodig hebt om hier toch lekker in te gamen. Maar heb je zo ongeveer elke Final Fantasy doorgewerkt, dan is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Dan is het misschien zelfs aan te raden om deze even over te slaan… tenzij je echt het verheel beleefd wilt hebben. Maar niet klagen over dat je er gemakkelijk doorheen rolt dan…

Live a Live kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.