Logo GadgetGear.nl
Qualcomm Snapdragon 845
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Qualcomm overweegt weer chipsets voor servers te produceren

Vier jaar geleden verliet Qualcomm de markt voor server chipsets. Met Intel en AMD die vochten om het gros van de markt en grootheden als Google en Facebook die zelf chips produceerden, leken de kansen voor Qualcomm verkeken.

Afgelopen jaar kocht Qualcomm echter het bedrijf Nuvia op voor $1,4 miljard en Amazon zou interesse hebben om mogelijk gebruik te maken van Qualcomm voor haar enorme AWS serverparken. Met technologie van Nuvia zou Qualcomm namelijk in staat zijn om zich op de servermarkt te onderscheiden. Voor Intel, dat ooit de servermarkt domineerde, is dit zeker slecht nieuws. Voor investeerders achter Qualcomm is het eveneens goed nieuws omdat het bedrijf nu afhankelijk is van mobiel en wearable chipsets. Wanneer het in die markt slecht gaat, heeft Qualcomm niets anders om op te leunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.