Logo GadgetGear.nl
OnePlus 10T
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus 10T goedkoper en sneller vlaggenschip

Met de komst van de 9 Series sloeg OnePlus vorig jaar een T variant over. Met de 10 series van dit jaar kregen we eigenlijk alleen de OnePlus 10 Pro, maar geen basismodel. Met de OnePlus 10T komt er eindelijk de goedkopere variant, die opvallend genoeg wel sneller is dan de Pro.

Vanmiddag presenteerde OnePlus de OnePlus 10T in New York. Waar in de 7 Series en 8 Series de T modellen hun best deden om op alle fronten beter te scoren dan de modellen zonder de T in de naam, duikt dit toestel onder en boven de OnePlus 10 Pro tegelijk. Het toestel lijkt dan ook minder op de contentmaker te zijn gericht, maar veel meer op de entertainment zoeker. Op de gamer…

OnePlus 10T Groen

The good

De OnePlus gaat, afhankelijk van het model, zo’n €100 minder kosten dan het Pro model.

Met de komst van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8+m Gen 1 introduceert OnePlus met deze smartphone haar snelste ooit. Ten opzichte van de 8 Pro krijg je zo’n 20% meer performance op zowel de CPU als de GPU scores bij deze smartphone. Een rekenmonster dus. Zeker wanneer je het model met maximaal geheugen koopt.

Een andere opsteker is de nieuwe lader. Je krijgt bij het toestel een SuperVOOC lader van 160 Watt omdat dit toestel met 150 Watt kan laden. In 19 minuten trekt jouw batterij van 0 naar 100%. En dat met een toch best forse 4.800mAh batterij.

Die 4.800 batterij gaat nu 1.600 laadcycli mee. Daarmee moet dit toestel twee keer zo oud kunnen worden als andere OnePlus toestellen. Immers sterven de meeste smartphones aan een accu die niet meer laden witl.

The besparingen

Om die €100 minder mogelijk te maken en toch een snellere chipset en snellere laadtijden te bieden, moet OnePlus natuurlijk ook besparen. Dit zien we meteen terug op de achterkant. Geen dure, gematteerde afwerking, maar gewoon een bloedmooie doch eenvoudiger glazen achterkant die er in het groen opnieuw geweldig uitziet.

Onder die glazen achterkant zit geen draadloze lader meer. De OnePlus 10T zit na twee generaties vlaggenschepen gewoon weer vast aan bedraad opladen.

Hasselblad is van de behuizing getrokken. Ook dat scheelt veel geld. Je krijgt nog steeds een top 50 megapixel main camera, maar de groothoek gaat nog maar tot 8 megapixels en de macro camera tot 2 megapixels. Voor een top camera-ervaring moet je toch echt de OnePlus 10 Pro pakken, waar we nog steeds het gros van de GadgetGear.nl content mee schieten.

Het display is niet langer gebogen, maar vlak. OnePlus legt uit dat dit een behoefte is van de fans, maar wij vermoeden dat het ook hier toch vooral om een besparing gaat. Overigens is dat de enige besparing op het display. Je krijgt namelijk wel een lekker grote 6,7 inch aan beeld en deze kan dynamisch schakelen tussen 60Hz, 90Hz en 120Hz. De selfiecamera zit netjes achter een klein gaatje in het display.

Voor nu levert OnePlus het toestel nog even uit met Android 12 in plaats van het aankomende Android 13. Die update komt wel en telt als een van de drie OS updates die je bij dit toestel krijgt.

En dan de unboxing. Standaard levert OnePlus haar smartphones van A tot Z compleet af. Dat is nu iets minder. Je krijgt nog steeds de supersnelle lader en laadkabel. Ook de screenprotector zit netjes op het toestel, maar de gratis siliconen cover is uit het doosje gehaald. OnePlus heeft wel zelf weer een hele toffe serie covers ontwikkeld.

En dan het opvallendste… de alert slider is voor het eerst uit een premium smartphone van OnePlus verwijderd. Het onderdeeltje was zo ongeveer heilig en ondanks dat het display nu plat is. Ondanks de eenvoudigere camera’s in het camera-eiland. Ondanks het weglaten van draadloos laden… zou het plaatsen van de alert slider het toestel te dik hebben gemaakt…

Tot nu toe besloot OnePlus alleen de alert slider weg te laten uit de goedkoopste Nord series die het vrijwel niet buiten Azië verkocht.

Verkrijgbaarheid

De goedkoopste variant komt met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte voor €699. Voor €799 krijg je 16GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Dat is een heel forse sprong.

Eerste indruk

In deze post zie je al de eerste voorzichtige afbeeldingen van de OnePlus 10T. De eerste indruk is dan ook zeer positief. Zoek jij een entertainment monster, dan lijkt dit dé beste koop van dit moment te worden, maar daar komen we in de review op terug. Ben je echter een content creator, dan blijft de OnePlus 10 Pro de beter keus…. Daarom zal die nog steeds duurder zijn.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.